CDA Amsterdam is bezorgd om Koningin Beatrix

de hik krijgenMet dank aan cDA-raadslid Boomsma in mijn Amsterdam heb ik de hik gekregen van het lachen. Het duo-raadslid dat zichzelf afficheert als Milieukundige & Ecoloog heeft het helemaal gehad met de PvdD en de raad van Amsterdam.

Absurd plan volgens de duo-meneer maar wel aangenomen door de raad
Amsterdamse evenementen waarbij bont gebruikt of gepromoot wordt, maken geen aanspraak meer op subsidie. Dat voorstel van de Partij voor de Dieren in Amsterdam werd eind vorig jaar al aangenomen.

We leven in een rare wereld concludeert de Milieukundige en Ecoloog en Promovendus Rechtsfilosofie en roept naar alle kanten in het veilige en warme stadhuis:

‘Wat te doen met evenementen als de Amsterdam Fashion Week? Die organisatie krijgt één ton subsidie per jaar. Maar daar is bont bij. Hoe kan je bont dan weigeren?’

Maar het aller, allerliefste is toch wel:

Ook maakt hij zich zorgen over koningin Beatrix, die bij evenementen in de stad geregeld bont draagt. ‘We kunnen de majesteit niet in de kou laten staan.’

Bezorgd zijn om de koningin, dat is echt heel lief van cDA duo-lid Boomsma. niet bezorgd om de scootermeissies met bontcapuchons niet bezorgd om de straattuigende bontkraagjes, nee die kunnen hun gemarteld diervelletje wel inleveren. Maar aan de bontjas van ONZE koningin komen dat gaat natuurlijk veel te ver. Dat is zoiets als een waxinelichtje naar de de Gouden koets gooien.

En ach, wethouder Carolien Gehrels (PvdA) weet nog niet wanneer het voorstel in werking treedt. Ze is nog op zoek naar een manier om het voorstel uit te voeren. Dus Boomsma mag blij zijn dat we in een rare wereld leven want wij Amsterdammers weten wanneer Carolien Gehrels iets moet doen wat niet door haar zelf is bedacht – dan gebeurt er gewoon niets.

2 gedachten over “CDA Amsterdam is bezorgd om Koningin Beatrix”

  1. Reuzegrappig dat als voorbeeld van zo’n gesubsidieerde bijeenkomst waarbij het staatshoofd dan geen bont meer mag dragen de Uitmarkt werd genoemd.
    Nu vindt deze in het laatste weekeinde van augustus plaats, en natuurlijk, een koutje is zo gevat, maar het is als voorbeeld de leipheidsgrens voorbij.

  2. Protip voor Boomsma, en andere koukleumers:

    http://www.thermokleding.nl/

    Vooruit, Boomsma, een vrijwillige donatie aan ‘ons aller’ Trix. Haar papa kan haar tegenwoordig niet meer financieël ondersteunen, zoals hij eerder deed. Stel je gristelijke hart open, en doe het gewoon voor ‘onze’ armlastige koningin die geen bont meer kan dragen.

Reacties zijn gesloten.