Eric Wiebes (VVD): of er nog wat meer paupers uit Amsterdam willen optiefen

Eric Wiebes (VVD) wil de sociale woningbouw in Amsterdam halveren zodat ‘de hoofdstad meer huisvesting kan bieden aan talenten van buiten, en die zorgen weer voor meer welvaart voor alle inwoners.’ Ja behalve dan de paupers die in navolging van VVD-collega Bas van ’t Wout uit hun sociale woningen zijn gejaagd, dat die hun welvaart maar op acht hoog in een flat in Purmerend gaan zoeken of zo.

„Bijna twee derde van onze stad is verboden toegang voor mensen die groei en dynamiek naar onze stad willen brengen. Het percentage beschikbare huurwoningen is 6 procent, vermoedelijk het laagste ter wereld.” (Telegraaf)

Nou precies. Die woningen worden nu inderdaad voor tweederde in beslag genomen door mensen die niet zo briljant zijn als bijvoorbeeld een Eric Wiebes zelf, waardoor de hele stad een muffe, saaie en domme uitstraling krijgt. Iedereen weet dat domme, saaie mensen slechts recht hebben op jaren-zestigflats met betonrot in provinciesteden, hoe vaak moet de VVD dit nog aan het plebs uitleggen?

13 gedachten over “Eric Wiebes (VVD): of er nog wat meer paupers uit Amsterdam willen optiefen”

 1. Wat mij zo verbaast is dat na ál die mislukkingen, ál die onvoorstelbare corruptie waar VDD’ers bij betrokken zijn, dat ondanks het soms volkomen geschifte gedrag van VVD’ers – zoals dooie vissen door brievenbussen van niet welgevallige journalisten gooien bijvoorbeeld – die lui gewoon een grote bek blijven houden.
  Maar goed: mijn voorstel is alle VVD’ers op te hokken in van die troosteloze jaren zestig flats zodat er plaats komt voor echt talent en…fatsoen.
  Nederland afpakken van de VVD’ers en teruggeven aan fatsoenlijke, eerlijke, talentvolle mensen zo gezegd.

 2. En natuurlijk gaat de PvdA ze bij dit plan assisteren , Met één sociaal blokje van 5 woningen hier , en een ander van 4 daar zijn die ook weer afgekocht …

 3. Geachte Heer Wiebes ,

  Waarom roept u maar wat in het wilde weg om in het nieuws te komen , en maakt u mensen graag bang en beledigt ze onnodig ?
  Het sociale huurstelsel is toch geen melaats apparaat ?
  Zijn de mensen die amsterdam maken tot wat het is met een lager inkomen niet welkom ?
  Slimme mensen zoals u ze noemt , dragen vaak niet bij aan een stad als amsterdam , wel in uw huishoudboekje , maar niet sociaal , ze zonderen zich af tot hun eigen kringen , misschien wel de uwe inderdaad …… en misschien doen ze wel een duit in het zakkie , maar als het verdiend is verdwijnen ze zo snel mogelijk !
  Bovendien is het misschien een idee om aan Geert Dales wat geld terug te vragen voor die haven die miljoenen heeft gekost ……
  Ik vind het een grove belediging voor de inwoners die u moet vertegenwoordigen , omdat de VVD landelijk per ongeluk wat groter is mag u misschien niet vergeten dat dat in amsterdam niet zo is

 4. @3: Jantje pauper:

  Laat dat “geachte”maar weg voor Wiebes.

  [ omdat de VVD landelijk per ongeluk wat groter is ]

  Maar ze hebben een hele grote bek, veel te groot.

 5. (Op verzoek van reageerder gewiste opmerking over de nieuwste oprisping van de PVV: Mosknee, waarover later meer – 25-1-2013, 12.49, red.)

 6. @%, Johan, Geheel in lijn met het vroegere Antipoolse/xenofobe kliklijn van PVV/Wilders en weer volstrekt normaal volgens Rutte.

  Interessant zou het zijn om te kunnen observeren indien iemand beslist om een site met tips over het pacifistisch tegenwerken van de overheid te starten of onze regering en Premier het op hetzelfde manier zo graag zullen gaan accepteren?

 7. Die kwibus vindt dat Amsterdam ontwerpers van spijkerbroeken nodig heeft.
  Ook vond hij het niet nodig dat er een tramverbinding is tussen de Albert Cuypmarkt en de Dappermarkt, ook al bestaat die lijn al een jaar of honderd en is zij in die tijd niet overbodig gebleken.

  Merkwaardig hoe die VVD-ers altijd zeker weten dat zij zelf keien of zeker-geen-zesjes (de geniale Elias) zijn.

 8. En met die bewuste lijn 3 kom je ook langs de Ten Katemarkt en de Biologisch markt op het Haarlemmerplein
  Maar dat weet Haagsche Eric natuurlijk niet.

 9. Ik sta weer met de bek open. De arrogantie! Hoezo zou elke beginnende ondernemer van wat dan ook per se in Amsterdam willen wonen/werken? Volgens mij zijn dat alleen maar mensen die erg graag gezien willen worden. Ontwikkelaars van zonnepanelen kunnen dat ook ergens in de provincie doen, op een veel leukere en goedkopere lokatie. Mosesmina, wat een idioot! Of Amsterdam het walhalla van Nederland is, gaat wel een beetje op een Parijzenaar lijken (Frankrijk is Parijs volgens een Parijzenaar). Kortom; Beter van Niet!

 10. Waarachtig weer een neo liberale gluipjanus die net als zijn partij genoot v/d burg o zo graag even de media willen bereiken .En uiteraard met een slimme uitlating ,die kant nog wal raakt .Hoe stom kan je zijn als je als gemeente raad al jaren geleden door het vrijgeven van sociale woningen aan de koopmarkt waardoor de halvering al is geschied .Met als gevolg wachtlijsten van 12 tot 15 jaar .Nee deze neo liberaale ziener durft nog net niet eerlijk te verwoorden ,Alles en iedereen in de onderlaag moet oprotten want ze leveren geen geld op in de gemeente kas .

 11. Het ergste is nog dat Wiebes zich zo ontzettend zeker van zijn zaak voelt, dat hij dergelijke borreltafelpraat als visionair verkondigt.

  Met de wetgeving waarbij de WOZ-waarde grondslag vormt voor de huurprijs, blijven er nauwelijks sociale huurwoningen over. En Wiebes legitimeert dat met een ondeugdelijke voorstelling.

 12. Wiebes vergeet 1 dingen, de mensen die nu de woningen bezet houden zijn mooi wel de huidige arbeiders die deze stad draaiende houden. Denk aan al die medewerkers in het toerisme, musea, restaurants, hotels, winkels, openbaar vervoer en stations, ziekenhuizen en zorginstellingen en ga zo maar door. Wat een achterlijke partij is die vvd ook. Als je niet welvarend bent en toch op deze partij hebt gestemd dan ben je nog dommer dan het achterend van een …… vul zelf maar in.

Reacties zijn gesloten.