Oók in Nederland is verkrachting vrouw haar eigen schuld

Eerder schreef ik dit ‘Niet verkracht worden is verantwoordelijkheid van de vrouw’. De schrijfster hiervan is via brieven, internetreacties en op Twitter goed aangevallen. Lees even wat zij te verduren heeft gekregen.

De hypocrisie straalt er van af. Hier had zij niet over mogen schrijven. Dat doe je in Nederland niet. Als dit je gebeurt, dan roep je het over jezelf af. En om het nog een graadje erger te maken begint het artikel met een van de reacties, die stelt, dat de schrijfster niet is verkracht, want wie wil er nou seks met haar.

Hoe diep kun je zinken? Hoe stom kun je zijn? Hoe weinig hersens kun je hebben? Hoe weinig empathie kun je opbrengen? Mensen die dit soort dingen beweren, gun ik een tijdje gevangenis om te leren omgaan met vernedering, onderdrukking en willekeur. Kijken nadat ze iemands ‘bitch’ geweest zijn, of ze nog zo denken.

Ik vind het een schande dat er anno 2013 in Nederland nog zo tegen en over een vrouw wordt gesproken. Het zou mij ook niets verbazen als de sprekers ook nog vinden dat ze het volste recht hebben en ook nog vinden dat landen waar de islam de hoofdgodsdienst is, achterlijke landen zijn, want daar worden vrouwen onderdrukt. Kijk eerst even naar je eigen land, zou ik zeggen.

Ik vind het moedig van Asha dat zij het aan de kaak heeft gesteld.

4 gedachten over “Oók in Nederland is verkrachting vrouw haar eigen schuld”

  1. Dit soort reacties was te verwachten zo lang het meerendeel van de heren een vrouw het liefst aan de aanrecht ziet en verder vaak beschouwd als lust object die zich zowel in als buiten het huwelijk alles moet laten welgevallen zal je geen andere reacties hoeven te verwachten .Er zijn nog heel veel die nog heel veel moeten leren .

  2. Dat bedoel ik dus. Als er papa’s zijn die het normaal vinden dat vrouwen tweederangsburgers zijn zonder rechten, hoe kun je dan je kind het tegenovergestelde leren?

Reacties zijn gesloten.