Wordt “vloekverbod” nu eindelijk opgeheven?

En pas op hè
En pas op hè
Het verbod op smalende Godslastering wordt deze week als het goed is eindelijk afgeschaft. Gisteren is er een debatje over geweest, heb het overigens niet gezien of gehoord, maar naar verwachting zal binnenkort een kamermeerderheid voor opheffing van het verbod stemmen. Lees hier een artikel van Boris van der Ham (D66) over het verbod. Leuk kwaadaardig bijrolletje van SGP die in 1932 nog zwaar tegen zo’n verbod waren omdat ze zich daarmee beperkt voelden in hun behoefte om de katholieke God smalend te belasteren. Desalniettemin hebben zij nu wel een punt in hun grafblad RefDag: hef dan dat verbod op Majesteitsschennis en het beledigen van staatshoofden en vrienden van het staatshoofd ook maar op. Helemaal mee eens. Maar daar zullen onze “volksvertegenwoordigers” wel te laf voor zijn.

6 gedachten over “Wordt “vloekverbod” nu eindelijk opgeheven?”

 1. En waar was Van der Staay toen Wilders en zijn kornuiten de islam belasterde en hun god en hun profeet bespuugden? Nergens was dhr. VdS toen. Ja, besmuikt grinnikend achter de coulissen alwaar hij instemmend knikte over deze heidenen in zijn ogen.

  De dingen die Wilders al heeft gezegd over de islam én over moslims! Vergis je niet! Snap niet dat dat allemaal maar onder vrijheid van meningsuiting valt en als er ook maar iets over de SGP wordt gezegd, dan is dat demoniseren.

  Ik ben niet voor censuur, maar wel voor gelijke rechten en gelijk behandelen van iedereen.

 2. @2
  ‘.. maar wel voor gelijke rechten en gelijk behandelen van iedereen..’
  Dus als dit wetsartikel niet wordt afgeschaft dan moeten er ook wetsartikelen komen tegen smalende lastering van Sinterklaas, Kerstman, Grote Smurf, Derek Ogilvie, Jomanda, en alle andere, al dan niet fictieve, figuren met vele gelovigen.

 3. Ik heb wel vreselijk gelachen om deze zinnen in een artikel van het RD:

  ‘Met het schrappen van het verbod zou vloeken weer toegestaan zijn omdat er niet langer een verbod geldt. Het afschaffen van een vloekverbod zal in de publieke opinie worden opgevat als een verbod dat wordt opgeheven.’

  Begrijpt u wel? Als ik zo’n warhoofd was, zou ik me ook snel tot een almachtige wenden zodat ik zelf niet meer hoefde na te denken.

  Jaap: Je vergeet de enige ware: FSM (may His noodly appendages be with you always).

 4. @3 en @4 😆

  Op zich gaan ze van dit soort opmerkingen al weer over de zeik. Dat heb je als je jezelf al te serieus neemt.

 5. @4 Caren
  mea culpa, mea culpa. Ik zal Ter Zijner (Harer?) Ere het menu van vanavond aanpassen en een groot bord vol scheppen. (Dit is geen smalende laster).

Reacties zijn gesloten.