Meppel zwicht voor volkswoede: kankerpatiënte heeft uitkering terug

Het is vandaag wel een goed nieuws show op de site zeg, Afghaanse familie niet uitgezet, Mauro verblijfsvergunning, en nu ook de Meppelse Angelique van der Wulp. Zij raakte haar uitkering kwijt omdat haar vriend te vaak op bezoek kwam, nadat er bij haar borstkanker was geconstateerd. Dit pikte Het Volk dus terecht niet. Collega Laurent heeft daar onlangs ook een pissig verhaaltje over geschreven. Dat het heel goed deed op de diverse sociale media. In heel het land zijn mensen in protest gekomen en hebben pismails naar de gemeente Meppel gestuurd, zie ook in de reacties van L’s verhaal. Volk – Meppel: 1-0; de Meppelse heeft haar uitkering terug.

17 gedachten over “Meppel zwicht voor volkswoede: kankerpatiënte heeft uitkering terug”

 1. Pis inderdaad lekker door; en graag nog veel meer en nog veel harder.
  Maar dan graag tegen de hoofd verantwoordelijken die het mogelijk gemaakt hebben dat mensen door deze absurde regels van hun AOW of bijstands uitkering berooft kunnen worden.
  Lodewijk Asscher en Jetta Klijnsma van sociale zaken.

  Regels ingevoerd door iemand met een enorme kronkel in zijn hoofd in een vorig kabinet.
  Regels waarbij kleinkinderen niet meer bij een alleenstaande opa of oma kunnen gaan logeren; daar deze anders het risico loopt dat zij gekort worden op hun AOW.
  Oudjes die niet meer samen boodschappen kunnen gaan doen; want dan kunnen ze beschuldigd worden van kosten delen.
  Sociale kontacten angstvallig buiten de deur houden want anders kun je beschuldigd worden van samen wonen.
  Regels die door de gestapo’s van sociale diensten en of SVB naar eigen inzicht toegepast kunnen worden en waarbij mensen schuldig bevonden; en van hun uitkereng beroofd kunnen worden zonder tussen komst van een rechter.
  Dit was een zaak die in de publiciteit kwam; maar zoals ik al in een eerdere reactie van mij aangegeven heb; er zijn op dit moment enkele duizenden mensen het slachtoffer van dit soort wanstallige praktijken.
  En er zijn al diverse gevallen van zelfmoord bekend van mensen die door deze regels gepakt zijn en diep in de ellende en schulden kwamen en het niet meer zagen zitten.

 2. Als dit klopt -overheid is op z’n zachtst gezegd niet de meest betrouwbare instantie- dan ook even met terugwerkende kracht uitbetalen, gemeente Meppel. En een excuus naar deze mevrouw, face to face. Triest toch dat er eerst protest en media-aandacht moet zijn voordat zo’n besluit herroepen wordt: zegt genoeg over burgemeester Westmaas en ambtenaren. Je houdt je hart vast voor een volgend slachtoffer van ‘de criteria’ die geen media-aandacht krijgt, ik geloof er geen moer van dat ze nu ineens veranderd zijn in mensen van vlees en bloed.

 3. De overheden denken veel te makkelijk voor en over mensen. En over bovenstaand geval wat betreft dat stopzetten uitkering: zoals de waard is vertrouwt hj zijn gasten.

 4. Ik vind dat die ambtenaar die gezegd schijnt te hebben dat ier ‘er zit als ambtenaar en niet als medemens’ ontslagen moet worden.
  Verder denk ik dat B & W publiekelijk en face to face excuus moeten maken aan die mevrouw, haar kinderen en die vriend.

 5. Trouwens, hoeveel meer mensen zijn er als die mevrouw waarvan (nog) niet in de openbaarheid is gekomen hoe schofterig ze worden bejegend door kleine kutbureaucraatjes zoals die in Meppel?
  Zou interessant zijn om te weten en…iets tegen te doen.

 6. Wat er momenteel ontbreekt aan enige menslijkheid in bijna alle lagen van bestuur is hetgeen men kan verwachten van het beleid voerende onmenselijke regeerders in den haag ..

 7. @8, Daar ben ik het maar zeer ten dele mee eens en mij riekt het teveel naar ‘Befehl ist Befehl’ en afschuiven van verantwoordelijkheid.
  Die miezerige onderknuppel daar in Meppel die besloot die mensen het leven nog verder te verergeren door ze te stalken en te bespioneren en de uitkering in te trekken had ook kunnen zeggen: ‘dit keer zijn de regels even NIET de regels’.
  Die mensen hebben – in de zeer beperkte tijd die ze wellicht nog samen rest – een paar (relatief goede misschien) weken verloren door extra zorgen bovenop alle zorgen die ze al hadden. Door toedoen van zo’n ellendeling. Weken die ze nooit meer terugkrijgen.
  Ik zou zo’n kutbureaucraat geloof ik ik weet niet wat doen.
  Elk mens, elke functionaris heeft ook een eigen verantwoordelijkheid.
  Een gemeenteambtenaar bij een besluit inzake een uitkering.
  Een politieagent of marechaussee danwel een piloot of ie meehelpt (ook nog met grof geweld tegen weerloze mannen, vrouwen en kinderen) ten einde een gezin te deporteren naar een niet denkbeeldige dood zoals eerder deze week is gebeurd.
  Zo zijn er talloze situaties.
  Het is te makkelijk om alleen naar ‘Den Haag’ te kijken.
  ‘Berlijn’ was destijds ook niet als enige schuldig…

 8. @9 Hartgrondig eens. Wie zich conformeert aan ‘de regels’ doet dat nog altijd uit eigen vrije wil, al wil de overheid nog zo graag aanturen op NSB methoden.

 9. @10 Loet,

  Bij de ambtenaren zitten nu eenmaal ook “NSB’ers”. Mensen die “vreemde” en “werkschuwe” elementen uit de samenleving willen elimineren. Een ambtenaar is geen robot.

  Daarom is continu alertheid op en strijd tegen dergelijke uitwassen nodig.

 10. @10 aanturen=aansturen
  @11 ik zeg hetzelfde in @10 volgens mij. Met je eens dus dat er ambtenaren zijn die doelbewust zulke beslissingen nemen. Alertheid is een lastige; lang niet alles komt in de openbaarheid.

 11. Dit beleid word gedirigeerd van bovenaf .En net als in de jaren 40 vorige eeuw volgt de ambtenarij ,men zal alles in het werk stellen om aan de opgelegde eis te voldoen .Het is daarom goed dat er nog een rechter over beslissen kan opdat zulke idiote beslissingen kunnen terug gedraaid worden .Althans zolang de burger niet verstoten word van de rechtsgang ,ook daar probeerd deze coalitie namelijk een blokade voor optewerken .

 12. “Dit beleid word gedirigeerd van bovenaf”

  Gelul vanuit de onderbuik.

  Overheid maakt wet-/ regelgeving, welke vervolgens (veelal) naar willekeur/ keuze wordt gebruikt binnen de verschillende gemeenten die Nederland ‘rijk is’. Waarbij menig ambtenaar ‘denkt het e.e.a. op een correcte wijze’ ten uitvoer brengt, veelal niet beseffende dat ze vastzitten in hun eigen (on)gelijk.

  Tig onderzoeken hebben dat inmiddels uitgewezen, o.a. door VNG. Maar volgens Ton de Vries zitten deze ambtenaren vast aan touwtjes en doen ze hun “act” op commando.

  Wat uit dat soort onderzoeken mede naar voren kwam, is het gegeven dat er een ‘(vorm van) mentaliteitsomslag’ nodig is bij hen die het e.e.a. uitvoeren. Dat stukje zorgt mede voor de zgn. kloof tussen burger en overheid. Deze uitvoerenden baseren zich veelal op aannamen. Men ‘denkt’ dat het zo hoort, terwijl de feiten weldegelijk anders uitwijzen.

  Voorbeeld: schuldhulpverlening en de intrepetatie van ‘de regels’, die mede door Nibud && NvvK zijn opgesteld. (Enig verbetering heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden, overigens.)

  Overheid -> wet-/ regelgeving -> “handleiding/ richtlijnen”(mede) door boven genoemde partijen -> intrepetatie door uitvoerende partijen (gemeente + ambtenaar), veelal haaks op hetgeen wat mogelijk is/ wenselijk is, danwel wordt geacht ‘krachtens de NL wetgeving’.

  Kringgesprek alwaar een verhaaltje wordt doorgefluisterd, en waar aan het einde van de kring een geheel ander verhaal is ontstaan. Kleuterschool niveau.

  In het kort: menig ambtenaar dient ervoor te zorgen dat ze eerst afrekenen met hun ego, vooraleer ze met willekeurige individuen gaan werken. Het (kunnen) loslaten van hun ego/ eigen gelijk, welke vaak haaks staat op de aantoonbare feiten/ jurisprudentie en wat dan ook maar van toepassing is.

  Zie ook:
  http://www.vng.nl

  Deze situatie te Meppel is zeer schrijnend te noemen. M.i. dient deze ambtenaar ander/ passend werk te gaan zoeken. Aardbeien plukken, ofzoiets.

Reacties zijn gesloten.