Wat is er aan de hand met Rovshar Ismaelov in detentiecentrum Rotterdam?

Kijk het kan uiteraard dat een 43-jarige man, voor de derde keer opgesloten in een detentiecentrum een beroerte krijgt of een hartaanval. Hij is vanmiddag met spoed vanuit die gevangenis in Rotterdam naar het ziekenhuis overgebracht.

Vandaag had hij een afspraak in één van de spreekkamers boven, is daar zelf naar toe gegaan, maar niet meer teruggekomen. Getuigen hebben gezien dat hij per ambulance werd afgevoerd en dat één zijde van zijn lichaam verlamd was. Tot nu toe was zijn gezondheid prima: over de oorzaak van de plotselinge verlamming is dan ook niets bekend.

Het is me wat te voorbarig om nu al te stellen dat er iets wéér iets gebeurd zou zijn wat we niet mogen weten. Wat ik wel onzin vind is dat de directie weigert om informatie te geven over wat er met Ismaelov is gebeurd. Waarom niet? Om redenen van privacy? Wat een kletskoek. Je zou juist zeggen dat het, mede in het licht van de recente gebeurtenissen, heel belangrijk is dat de directie snel zegt wat er aan de hand is en naar buiten komt met controleerbare gegevens.

Ook is nog onduidelijk waar hij zich nu bevindt: in een regulier ziekenhuis of in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen. Kom naar buiten met die informatie, het moet maar eens afgelopen zijn met die geheimzinnigheid!

Update:

Er zijn toch wel wat merkwaardige dingen gebeurd vandaag:

Deelnemers aan de lawaaidemonstratie van vanmiddag bij detentiecentrum Rotterdam waren ter plaatse toen de ambulance voor kwam: “Toen wij aan de voorkant van het gebouw stonden, stond er een ambulance. Er stonden ook allemaal busjes en auto’s van politie en marechaussee. Die waren leeg, kennelijk was iedereen binnen.
(…)
Volgens de 112 meldingen zijn er drie oproepen geweest voor een ambulance vanmiddag: één oproep om 14:39u en twee oproepen vlak achter elkaar, om 15:40u en 15:42u. (Deportatieverzet.nl)

Voor slechts één persoon die onwel is geworden heb je dat allemaal niet nodig, en waarom 112-meldingen met een tussenpoos van een uur?

6 gedachten over “Wat is er aan de hand met Rovshar Ismaelov in detentiecentrum Rotterdam?”

 1. Ben het helemaal met u eens, ik schaam me zolangzamerhand kapot voor dit land.

 2. Kamera’s uitgezet en person het ziekenhuis ingewerkt?

  Ik droom van de tijd dat we Democratisch werkende Parlement zouden hebben waar men in deze situatie de betrokken Staatssecretaris en administreer meteen ter verantwoording zou gaan roepen.

  Dromen zijn mooi, maar de werkelijkheid is anders.

 3. Het is bedoeld als: Staatssecretaris en Minister moeten in de Tweede Kamer ter verantwoording opgeroepen worden.

 4. Dan gaan we dus nu acuut beginnen het parlement daarom te vragen. Ze zitten er namens ons.
  Twitter erop los!

 5. Ismaelov is overgebracht naar het Sint Franciscus gasthuis in Rotterdam. Hij ligt op de afdeling neurologie. ( Waarom eigenlijk?, LRD)
  Laat meneer Ismaelov weten dat we niet allemaal harteloze hufters zijn, stuur hem een kaart of breng hem een bloemetje!

  http://meedogenloos.nl/2013/05/25/kaartenstorm-voor-rovshar-ismaelov/

  Sint Franciscus Gasthuis
  Afdeling Neurologie
  Tnv Rovshar Ismaelov
  Kleiweg 500
  3045 PM Rotterdam

Reacties zijn gesloten.