Hoofddoek mag weer in Gent

HoofddoekjesgezeikLoketambtenaren in de Vlaamse stad Gent mogen weer kenmerken dragen die blijk geven van een religieuze, ideologische of politieke overtuiging. Met andere woorden: ze mogen weer een hoofddoekje dragen.
Een in 2007 ingesteld verbod hier op werd afgelopen maandag opgeheven.

De islamisering (van een aantal hoofden) kan dus weer doorgang vinden.

Sommige mensen vinden het maar raar, mensen die vroeger streden tegen de dominantie van de christelijke kerk, komen nu ineens op voor hoofddoekdraagsters. Die denken echt een vinger op een zere plek te leggen.

Hier staat het dan maar eens uitgelegd:

In een opiniestuk in De Morgen van 27 mei verwijt Dirk Verhofstadt eens te meer het VOK en Boeh! dat hun acties tegen elk hoofddoekenverbod regelrecht ingaan tegen de verlichtingswaarden en niet in overeenstemming zijn met de historische strijd van progressieve feministen “tegen de grote impact van het katholicisme in het publieke domein en in ons privéleven.”

Beste Dirk Verhofstadt,

Het is precies omdat wij gestreden hebben tegen de dominantie van de katholieke kerk/moraal dat wij ons nu verzetten tegen een verbod op het dragen van een hoofddoek.
dewereldmorgen.be

3 gedachten over “Hoofddoek mag weer in Gent”

  1. Gent is OK om te wonen, veel aardige mensen.
    Verbaast me niets deze actie. Ook occupy is daar op een goede manier actief vind ik.

    En de frietenkotten zijn er prima ; )

  2. De strijd om eigen kleding te mogen dragen, de strijd voor gelijke rechten voor homo’s, de strijd voor gelijke rechten en behandeling van allochtonen en buitenlanders zijn de facetten van een en zelfde strijd voor emancipatie/vrijheid.

    Het is allemaal AntiRacisme, AntiDiscriminatie, AntiXenofobie.

  3. Het is grappig erbij om te observeren dat rechtse mensen altijd de staat proberen te gebruiken als repressiemiddel tegen anders uizienden, andersdenkenden, anderslevenden.

Reacties zijn gesloten.