Huis IND-directeur bekladden foute boel

Ik vroeg me even af of, en zo ja wat, ik hier over moest zeggen. Maar ik kom dus tot de conclusie dat het huis bekladden van de IND-directeur een verschrikkelijk slecht idee vind.

Niet omdat ik ook maar 1 greintje geef voor de “persoonlijke levenssfeer” van deze “ambtenaar”. Om een voorbeeldje te noemen: Eichmann, dat was een ambtenaar. Zou iemand ermee hebben gezeten als zijn huis was beklad?

Het antwoord is: ja. Daar zou men mee hebben gezeten.

Zoiets doe je niet. De persoonlijke levenssfeer van een ambtenaar laten we met rust. Ook al zorgt zo’n ambtenaar ervoor dat hongerende vluchtelingen met knuppels in de isoleer worden gemept.

Met de persoonlijke levenssfeer van de ambtenaar houden wij rekening. Althans ik.

Natuurlijk schijt ook ik op zo’n ambtenaar, maar wij zijn beter dan de ambtenaar. We slaan hem niet, zijn mond afgeplakt met duct-tape, het vliegtuig in, om hem uit te leveren aan een land dat hem niet wil. Zodat hij daar in de kerkers wordt gegooid om te worden geranseld en gemarteld.

Wij hebben, in tegenstelling tot de ambtenaar, te maken met: fatsoensnormen. Daarom laten wij ook deze gore “ambtenaar” met rust. Niet meer doen dus.

2 gedachten over “Huis IND-directeur bekladden foute boel”

 1. “Met de persoonlijke levenssfeer van de ambtenaar houden wij rekening. Althans ik.”

  Inderdaad. Ik ook.

  Verder kun je niets aan doen dat de ambtenaren in wezen superangsthazen zijn en overal bang voor zijn. Dat zie je in doen en handelen. Misschien voelen ze aan hun klompen dat ze eigenlijk verkeerd bezig zijn.

  Dit chronisch angstgevoel bij rechts leidt altijd op een gegeven moment tot het aanvragen van beveiliging op kosten van de belastingbetaler.

  Natuurlijk zien ze dan ook veel stoerder uit met al die pakken eromheen en hebben ze een smoes om te vertellen dat ze onder druk zitten. (Heb medeleven, hoor!)

  In tijden van bezuinigingen zou je bijvoorbeeld ook van deze ambtenaren kunnen eisen dat ze op de kosten van de beveiliging gaan letten.
  Bijvoorbeeld zou de beveiliging van Wilders gecombineerd kunnen worden met de beveiliging van Teeven en dat kan een zekere besparing opleveren.

  Ga maar het zelf narekenen, het levert gewoon geld op.

Reacties zijn gesloten.