NSA en FBI hebben directe toegang tot (jouw) online privégegevens

Jâh!
Jâh!
“Niks aan de hand want we hebben niks te verbergen”-nieuws:

De Amerikaanse veiligheidsdiensten National Security Agency (NSA) en FBI hebben directe toegang tot online gegevens van gebruikers bij grote bedrijven als Google, Facebook en Apple (nrc).

Dit doen ze om “terrorisme te bestrijden”. Ik heb Facebook trouwens altijd al een terreur-organisatie gevonden dus dat kan kloppen. Nog even en harddisks bestaan niet meer. Dan zit iedereen “in de cloud”. Dan heeft de FBI toegang tot alle informatie ter wereld. KEIHANDIG!

Hoe belangrijk de bestrijding van terroristen is blijkt ook uit bijgaand bericht. De terroristen verdienen HONDERDEN MILJOENEN aan de smokkel van sigaretten.

HONDERDEN MILJOENEN!

Nog even en de terroristen zijn rijker dan de USA. Daarom wil de Amerikaanse regering dan ook toegang tot al uw privégegevens. Begrijp dat dan.

7 gedachten over “NSA en FBI hebben directe toegang tot (jouw) online privégegevens”

 1. Dat land is echt in een totalitaire staat aan het veranderen. Laatst kwam ik dit verhaal tegen: http://www.escapistmagazine.com/news/view/114877-Jailed-Spy-CIA-Paid-Developer-to-Make-Anti-Middle-East-Games

  “Mirza-Hekmati then went to Iraq in an Army uniform but worked as an intelligence analyst before eventually he was recruited by DARPA – the main military research branch of the U.S. armed forces. After that, he was hired to work at Kuma Games in New York City, which Mirza-Hekmati alleges receives money from U.S. to sway public opinion against Islamic countries.”

 2. Oh wacht, ik begrijp nu wel dat die man dat gezegd heeft terwijl in gevangenschap in Iran, dat verandert de zaak natuurlijk.

 3. @2 waarom , Iran gebruikt dezelfde methodes als de USA om bekentenissen te krijgen, en dat is toch de beschermer van de vrije wereld …….toch ???? beetje waterboarden kan geen kwaad , spoelt je longen schoon …

 4. Rare jongens, die Amerikanen.
  Volgens mij sterven er veel en veel meer mensen aan “ongelukken” met legale vuurwapens, dan aan terrorisme. Als de National SECURITY Agency daar nou eens wat aan deed …

 5. @3 Nee precies, ‘bekentenissen’ uit Guantanamo Bay zou ik idd ook voor geen meter vertrouwen.
  Misschien komt er zo een markt voor compleet niet-Amerikaans geassocieerde besturingssystemen en zoekmachines, waar die lui gewoon helemaal geen toegang toe krijgen.

 6. Ik zal één dezer dagen een stuk schrijven over de zogeheten ‘no-fly list’, ook zo’n prachtig dingvoor een totalitaire politiestaat welke Orwell niet had kunnen dromen en waar Erich Mielke zijn vingers bij afgelikt zou hebben…

Reacties zijn gesloten.