Deze CIA-whistleblower is de dapperste Amerikaan van dit moment

spyBij de Guardian een uitgebreid interview met Edward Snowden, een voormalig CIA-medewerker die onlangs naar buiten kwam met het structurele aftappen door de National Security Agency en de FBI van gegevens van miljoenen wereldburgers bij bedrijven als Google, Facebook en Apple. Hij heeft zijn baan met inkomen van 200000 dollar ervoor opgegeven, zijn vriendin en zijn huis in Hawaii. Hij zit nu in een hotelkamer in Hong Kong. En hij wacht af wat er nu met hem gaat gebeuren. Prettig zal het niet worden. Ontvoering, marteling, of gewoon de dood. Zoiets zal het wel zijn. Maar hij vindt nu al dat het dit waard is geweest.

De man die zijn leven opgaf voor de “ik heb niks te vrezen want ik heb niks te verbergen” sukkels. Grappig dat hij zelf ook zoiets zegt, al klinkt het niet erg overtuigend. Bekijk het bij The Guardian. NRC is ook bezig met een stuk erover.

2 gedachten over “Deze CIA-whistleblower is de dapperste Amerikaan van dit moment”

 1. Ach, allemaal conspiratietheorieen, weetjewel.

  Dit lees je elke dag in de gecontroleerde media en hoor je van uiterst zelftevreden salaristrekkers zodra verborgen problemen worden aangewezen die geroep “conspiratietheoorieen”.

  Irak zou geen WMD hebben? Het antwoord – conspiratietehorieen. Totdat het blijkt dat waarheid is.

  De VS luisteren in real time en hebben alle gegevens van alle Europeanen en de rest van de wereld inclusief bankrekeningen, transacties, werkelijk alles van alles van iedereen in hun computers staan.
  Daar roepen de conservatieven – conspiratietheorieen.

  Totdat het blijkt de zuiverste waarheid te zijn.

  Ik mis heel hard nu de mensen die overal “conspiratheorieen” roepen,echt.

Reacties zijn gesloten.