Nederland maakt gebruik van vervalste papieren om Guinezen te deporteren

Morgenochtend, woensdag om 8 uur, zal de IND een door hongerstaking ernstig verzwakte Guinese asielzoeker in een KLM-vliegtuig knuppelen, vergezeld van een reisdocument waarvan de juridische geldigheid volstrekt onduidelijk is. Blijkbaar zijn er onlangs 20 “Laissez-Passers” opgemaakt door een afvaardiging van Guinese politieambtenaren, toen deze op bezoek waren in Nederland.

De ambassadeur van Guinee voor de Benelux, Ousemane Sylla, ontkent tegen de krant Guinéenews elk reisdocument voor de uitzetting van een Guinees naar Conakry uit Nederland te hebben ondertekend. “Sinds het terugroepen van Mory Toure naar Conakry, hebben we geen consul. Ik kan u mededelen dat de consul de enige persoonlijkheid die bevoegd is een pas uit te geven”.
…..
Op de mededeling dat er 20 Guinezen die kant op komen, reageert hij: ik hoor dit nieuws voor het eerst van u. Als iemand je vertelt dat de ambassade van Guinee in Brussel een LP ondertekende, vertel hem dat het een vervalsing is. Ik heb geen passen voor de Guinezen die in Nederland wonen uitgegeven (Guinéenews).

Of die hierboven genoemde politie-afvaardiging de documenten verzocht heeft, of een “consul” die in het geheel geen consul is, wordt uit bijgaand bericht op deportatieverzet niet geheel duidelijk.

Wel citeert de site een zich “consul” noemend persoon die het volgende meldt:

“We, the third world countries of Africa, were forced in exchange from aid money to sign the immigration agreement. There are about 500 Guinean people in the Netherlands, and they want to send all of them back to Guinea. Under our immigration agreement we are obliged to cooperate”.

Vaststaat dat het al weer die gore KLM-bende is die het vuile werk voor de IND gaat uitvoeren. Betaalt blijkbaar goed. Ter illustratie hier nog de in elkaar geknuppelde Guinese hongerstaker in kwestie. Kan Teeven weer zeggen dat er adequaat gehandeld is en kunnen we allemaal meegenieten.
Issa Koulibaly, mocht niet in NL blijven omdat ze niet geloofden dat ie uit Guinee kwam maar mag nu wel terug naar Guinee met valse papieren.

1 gedachte over “Nederland maakt gebruik van vervalste papieren om Guinezen te deporteren”

Reacties zijn gesloten.