Elcke Bonsen: ‘parlementaire enquête detentie asielzoekers’

Elcke Bonsen, vertrouwensarts van onder andere de Guinese hongerstaker Bah, stelt voor dat er een parlementaire enquête komt naar de detentie van asielzoekers. Bekijk hier een interview met Elcke Bonsen door nu.nl.

De heer Bah is tijdens zijn uitzetting geweigerd door de piloot in Parijs om nog verder vervoerd te worden, onder meer vanwege het protest dat er onder Guinese passagiers ontstond tegen de schandalige behandeling die hem (wederom) ten deel viel. Buiten Nederland vindt men het hier en daar gelukkig nog steeds niet normaal hoe wij hier met die mensen om menen te kunnen gaan.

Bonsen zou graag eens het gesprek met staatssecretaris Teeven aangaan, maar Teeven heeft wijselijk niet geantwoord op de open brief die Bonsen hem gestuurd heeft naar aanleiding van de omstandigheden in detentiecentra.

Een parlementaire enquête zou dan ook een uitstekend idee zijn, om de verantwoordelijken eens onder ede over de misstanden in de diverse detentiecentra te kunnen horen, maar juist omdat het zo’n uitstekend idee zou zijn kun je er donder op zeggen dat er niks van gaat komen. Dat gebeurt namelijk alleen met kwesties zoals die van de Fyra, waarvan je van te voren al weet wat eruit gaat komen en waarbij iedereen tegelijk als schuldige kan worden aangewezen, zodat er vooral niemand hoeft op te hoepelen.

1 gedachte over “Elcke Bonsen: ‘parlementaire enquête detentie asielzoekers’”

  1. De parlementaire enquete detentie asielzoekers is net als de treinen die toen de joodse mensen gingen vervoeren – iedereen stond de andere kant te kijken.

    Tenslotte, je wil toch niet met Gestapo straks te maken krijgen?

Reacties zijn gesloten.