Ziekenhuizen: privacy alleen voor bestuursleden en BN’ers, rest zoekt het lekker uit

Je verwacht het niet. In deze STASI maatschappij snuffelt je buurvrouw in jouw patiëntendossier, als zij toevallig in het ziekenhuis werkt en jij bent een patiënt. Waarom niet? We hebben toch niets te verbergen? Een stagiair leest over zijn medestudent die wordt behandeld in een GGZ-instelling. Een verpleegkundige is een beetje nieuwsgierig naar zijn collega. Why not?

Nou bijvoorbeeld omdat dat niet mag. Daarnaast wekken ziekenhuizen de indruk dat privacy überhaupt totaal niet bestaat, qua patiëntendossiers. Maar die indruk is verkeerd:

Uit het onderzoek van het CBP kwam ook naar boven dat zorginstellingen wel in staat zijn de privacy te waarborgen als de patiënt een bekende Nederlander of een lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis is. Dat wil het CBP nu veranderen. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Die hebben dus blijkbaar weer wél wat te verbergen. En dan kan het ineens wél. Kortom: plebs kan fluiten naar privacy maar als je een VIP bent dan is die privacybescherming ineens totaal geen probleem. Dat zal dan wel de reden wel zijn dat we nog steeds niet weten aan wat voor medicatie figuren als Rutte, Samsom en Wilders zitten en de hoeveelste nieuwe lever er in Ard van der Steur zit.

Via: Google-news:: privacy

2 gedachten over “Ziekenhuizen: privacy alleen voor bestuursleden en BN’ers, rest zoekt het lekker uit”

 1. Klopt.

  Indien jij een VIP ben wil ook de politie nooit lekken.
  Zodra je een plebs bent, komen de buren of zeer bevoorrechte kennissen met deze speciale relaties heel veel van je beschikbare dossier te weten.

  Nou dat kan tegenwoordig zeer gemakkelijk ook via de talloze “beveiliging” bedrijfjes met duistere onderlinge relaties met de politie. Alles lekt alle kanten op.

  Hetzelfde met de ziekenhuizen. Ons-kent-ons neust in alle dossiers om nader stiekem er over te gaan roddelen.

  Nou, ben je een VIP dan houdt iedereen rekening mee dat het vervolgens zal gaan waaien en gaat opletten.

 2. Ben ik even blij dat ik direct voor de volledige opt-out heb gekozen m.b.t. dit ondoordachte EPD gedrocht.

  @1, heb geen tijd/ zin om te zoeken, maar enige tijd geleden werd het bekend dat ‘de pliessie’ maar wat graag grasduint door de gegevens waar zij over beschikken. Incl. informatie over BN’ers.

  Iedere database waar (persoonlijke) gegevens instaan, is onderhevig aan de nieuwschierigheid van het individu. Welke ook nog eens (veelal vrij gemakkelijk) is te manipuleren om deze info te verstrekken aan anderen. De welbekende ‘menselijke factor’ zal altijd een destructieve werking hebben op dit soort systemen, ongeacht de mogelijke maatregelen die men neemt. Pasjessysteem? Pffrrttt…daar maak je toch gewoon even een kloon van?! Wachtwoord erbij? Muhahaha!

  Het ‘papieren systeem’ is ook fraude gevoelig? Klopt, maar je loopt makkelijker met een goed gevulde USB-drive ergens vandaan, dan met meerdere kilo’s aan dossiers…

Reacties zijn gesloten.