Krijtje van de Stoep maakt winkeliers gek

Krijtje van de Stoep is geheel zelfstandig in actie gekomen tegen de slavernij in Bangladesh. Hoe? Nou gewoon voor winkels die kleren verkopen die voor een duppie in Bangladesh gemaakt zijn iets op de stoep krijten als “stop slavernij Bangladesh”. Nou en dat vinden die winkeliers dus helemaal niet leuk. Ze bellen allemaal de politie en die komen dan Krijtje van de Stoep thuis opzoeken en dat vindt de politie dan normaal en ze vorderen zijn ID enzo. Echt humor. Dat kan in meer steden gedaan worden. De winkels waar het om gaat zijn o.a.: Coolcat (incl. wonder woman, want die verkopen uitsluitend coolcat kleren), Wibra, Bijenkorf, Didi, Prenatal. Veel krijtplezier! Zie verder indymedia met ook leuke foto’s.

7 gedachten over “Krijtje van de Stoep maakt winkeliers gek”

  1. Ik vind het een geweldige manier van aktievoeren. Je zou zeggen dat er helemaal niks op aan te merken is. Geen roepen aktievoerders voor je deur die klanten lastig vallen, niks bekladden, maar gewoon krijt. Een dagje er overheen wandelen en het is weer weg. Lijkt me een hele nette en vriendelijke manier om gebruik te maken van je recht om je mening te uiten. In ieder geval geen reden voor de politie om belanrijker zaken te laten liggen.

  2. Naar mijn weten is Krijtje van der Stoep een mevrouw. Zij heeft dit nog eens duidelijk geadstrueerd door eens oben ohne actie te voeren.
    Maar misschien zijn er inmiddels vele KvdSen…

  3. Smakelijk gelachen, om deze ludieke actie. Hulde voor Krijtje die op een geweldige wijze, enorm veel problemen aan de kaak stelt. Getuige de reacties op deze actie, is het nodig en verdiend m.i. zeker navolging!

  4. Wanneer krijgt het hauptkwartier van de VVD dan eens bezoek van oom agent. Als er iemand is die het MKB sloopt zijn het zij wel. Maar nee op een ludieke manier mensen bewust maken van wat ze kopen nee….. het rode gevaar moet worden gestopt!!!…….

    *zucht!*

  5. ja Krapuul, het wordt nog eens oorlog in de haarlemmerstraat in Leiden denk ik. het is niet normaal hoe fel mensen reageren op gewoon een paar flyeracties of een beetje Krijt. Vandaag begon zelfs een klussende tokkie die zei eigenaar van het pand te zijn waar prenatal zit, te dreigen me in de gracht te gooien. k heb t nog op indymedia gezet. https://www.indymedia.nl/node/17000

  6. @5 Je bent een held(in)! Maar in dit land krijgen echte helden nooit een lintje. Nee Van heutsz dat is een Held………….. of Wilders de brenger van vrede.

Reacties zijn gesloten.