Met grof geweld en valse papieren

Issa Koulibaly.Twee jaar vluchtelingenstrijd, eerst met tentenkampen, daarna met gekraakte kerken en vervolgens met honger- en dorststakingen, heeft de schijnwerpers gezet op de repressieve praktijken van het migratiebeheersingsbeleid. Het lukt de ambtenaren die de deportatiemachinerie op volle toeren proberen te draaien, de laatste tijd moeilijker om stilletjes langs een achterdeurtje afgewezen migranten en vluchtelingen te dumpen in hun land van herkomst of welk ander land dan ook. Want die verzetten zich tegen hun deportatie en worden daarbij ondersteund door radicaal-linkse activisten.

Bijna dagelijks brengen de sites van de Werkgroep Deportatieverzet en het No Border Netwerk nieuwe wandaden van de opsluit- en uitzetambtenaren aan het licht. Maandenlange vrijheidsberoving, isoleercellen, mishandeling, uit elkaar rukken van gezinnen, deportaties naar landen in oorlog of met behulp van vervalste uitzetpapieren, extra repressie tegen honger- en dorststakers, al dat soort middelen zet de staat in om migranten en vluchtelingen het land uit te krijgen. Daarbij moet ook nog bedacht worden dat de voorbeelden die in de publiciteit komen, maar het topje van de ijsberg zijn.

Zo wilde de Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) de Marokkaanse Aïsha Maher uitzetten, terwijl haar vier kinderen, van wie de oudste acht is en de jongste twee, in Nederland moesten blijven. Ze smeekte de DTV-ambtenaren of ze hen mee mocht nemen naar Marokko, als ze zou worden gedeporteerd, maar zelfs dat werd haar niet toegestaan. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

2 gedachten over “Met grof geweld en valse papieren”

  1. MASTERPLAN G4S

    VETKLEP, IRT-LEUGENAAR TEEVEN MAG WEL EENS ONDERZOCHT WORDEN OP INTEGRITEIT

    KAN DAN OOK METEEN EEN ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR DE DOOD VAN DOLMATOV KOMEN

  2. De rat TEEVEN komt overal mee weg ,het zou zeker eens nodig zijn om zijn doen en laten omtrent het IRT gebeuren ,en zijn functioneren in diverse zaken rond onder andere de diverse uitleveringen aan Amerika en Mink k .In het IRT dossier heeft hij samen met de douane een bedenklelijke rol gespeeld ,ook daar is veel geld verdiend .Maar die heeft hij uit de wind gehouden .

Reacties zijn gesloten.