Vertrouwensarts Elcke Bonsen: ‘Ze proberen mensen echt te breken’

Honderden vluchtelingen zijn in mei in hongerstaking gegaan tegen hun onmenselijke situatie en hun criminalisering. Vertrouwensarts Elcke Bonsen is een van de mensen die het voor hen opnemen. Corina Duijndam sprak met haar over hoe vluchtelingen worden behandeld.

‘Het is ongelooflijk wat daar gebeurt. Er is heel veel intimidatie, er is echt sprake van een inhumane behandeling. Er wordt zoveel druk op de mensen gezet. En als dat niet werkt, dan gaan de mensen de isoleercel in, om hen werkelijk te breken. En drie weken isoleercel is werkelijke marteling.’

De mishandeling van een van haar cliënten is volgens Bonsen exemplarisch voor hoe de vluchtelingen in Detentiecentrum Rotterdam worden behandeld. ‘Er is sprake van een repressief beleid. Mensen worden onderdrukt, geïntimideerd en geïsoleerd. En dit tegen alle wettelijke afspraken en protocollen in. Maar ik heb sterk het vermoeden dat het feitelijk nog wordt opgevoerd. Men probeert echt mensen te breken, in plaats van te kijken wat er aan de hand is.’ (Lees verder bij de bron van dit artikel).

1 gedachte over “Vertrouwensarts Elcke Bonsen: ‘Ze proberen mensen echt te breken’”

  1. G4S dus weer.

    Befehl ist Befehl of iedereen persoonlijk aansprakelijk stellen?

Reacties zijn gesloten.