Minister Kamp (VVD) houdt onderzoeksresultaten schaliegaswinning liever geheim

In het kader van democratisch en transparant bestuur wil minister Kamp ten eerste zelf de resultaten van een onderzoek naar schaliegaswinning zien voordat hij ze deelt met de klankbordgroep ervoor, zodat hij in elk geval een kennisvoorsprong heeft op dat moment, en bovendien wil hij dat de klankbordgroep een geheimhoudingsovereenkomst tekent over die resultaten. Zo kennen wij de ex-FIOD-ambtenaar weer, nietwaar? Stiekem dingetjes regelen, mensen dicteren wat te doen, etc. etc.

Of uw drinkwater mogelijkerwijze onherstelbaar vergiftigd wordt is namelijk typisch iets waarover u als minkukel van een burger niets te zeggen heeft, dus waarom deze resultaten openbaar maken, nietwaar?

Gelukkig zijn ze in de Verenigde Staten al wat verder hiermee, en heeft men er vastgesteld dat er op zijn minst ongezonde hoeveelheden methaan in het grondwater terecht kunnen komen ten gevolge van schaliegaswinning. Niet dat men zich er daar door van laat weerhouden vrolijk verder te gaan, maar dan weten wij dat tenminste ook.

En gelukkig gaat hier ook (nog) niet iedereen slaafs op zijn rug liggen met de poten omhoog, want in elk geval de provincie Noord-Brabant, de gemeente Noordoostpolder en Milieudefensie stappen eenvoudigweg uit de Klankbordgroep als zij verplicht worden zich aan die geheimhouding te committeren.

12 gedachten over “Minister Kamp (VVD) houdt onderzoeksresultaten schaliegaswinning liever geheim”

 1. Kamp en zijn ‘geheimhoudingsplicht’ inzake de vergiftiging van de bodem en het drinkwater door iets stupides als wat iemand terecht omschreef als ‘je huis verwarmen door het opstoken van je meubeltjes’ erdoor willen drammen is niet gevaarlijk voor de democratie hoor. Sociale media..die zijn pas gevaarlijk! Hebben die VVD’ ers namelijk zelf uitgevogeld….

 2. Minister Kamp heeft maar niets met democratie.
  Alles moet stiekem, alles moet geheim en bekijkt het maar als burger. Je bent verplicht je belastingen te betalen terwijl de hogere kasten maar beslissen wat zou te pas moeten komen.

  Kamp dient de burger volledige transparantie van tevoren aan alle onderzoeken te verschaffen.

  In het tegen geval neem ik alvast aan dat we gewoon in de goede VVD traditie allemaal belazerd worden.

 3. En die Kamp onder de indruk zijn van het opstappen uit die klankbordgroep jongen…
  Maar er kan weer even leuk toneel worden gepeeld. Alle groepen kunnen zich weer van hun beste kant laten zien en daarna word er gewoon gas gewonnen. Ze doen toch wat ze willen. Net als met kerncentrales etc…

 4. Op een dag is deze gehaktbal onbewoonbaar. Alleen in het Gooi groeien dan nog wat bomen.

  Rechts ziet de wereld als melkkoe en na hen de zondvloed….

  Ik wordt met de dag verdrietiger van dan dit land. Hoe mensen verbeten rechts blijven steunen met leugens en pure haat.

  Ze zijn zo bang om hun huis te verliezen maar hebben op het verkeerde paard gewed (VVD) en als alles naar de klote is denken velen dat ze beter PVV hadden moeten stemmen en dat blijkt nog een graadje of 10 erger……

  Samen sta je sterk dus sociaal bewogen…… maar ze vatten het niet nog steeds niet……..

  Millieu > Economie. Zonder auto’s kun je leven zonder bomen, plankton (zuurstof) niet………

 5. @5: Leon:

  Zo zit het precies. Maar we laten ons er niet onder krijgen door dat rechste aarts-egoïstische tuig.
  Zolang er leven is is er hoop.

 6. @5 Het is dat je zelf en anderen die niet op VVD of PVV stemmen ook de lul bent, anders zou ik me kapot lachen om die sufferds die voor hun eigen ondergang stemmen.

 7. Ligt hier niet een mooie taak voor onze Prins Pils,,..vandaag de dag gevorderd tot Koning van Watermanagement…

  of zijn de familie aandeeltjes in Shell, BP en Halliburton toch net iets belangrijker…..

 8. Recent is http://www.mijnbouwgroningen.nl/ gestart, vanuit de Groninger ‘Provinciale Staten’. Een hele leuke site. Zelfs géén cookies nodig. Hulde!

  Géén httpS, foei! https://www.eff.org/https-everywhere & waarom
  https://en.wikipedia.org/wiki/Https

  Disclaimer:
  “Verzamelde (persoons)gegevens worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld.”

  Ik maak gebruik van Firefox en (o.a.) de addon ‘Noscript’. Ik moet Google (ajax.googleapis.com) ‘toestaan’, om de op die site beschikbare informatie, in te kunnen zien.

  Kamp stelt ook (persoonlijke) gegevens beschikbaar, aan een bedrijf, waarvan het ruimschoots bekend is dat deze volledig schijt heeft aan enig ‘recht op privacy’, juist door de grenzen van menig wet op te zoeken, door ‘evil’ te zijn.

  Kamp (VVD) dient z.s.m. op te rotten.

 9. De VVD is ook voorstander van kerncentrales. De VVD wil op elke hoek van Nederland zo een centrale plaatsen.

  De VVD is zo arrogant dat ze dingen zeggen als wij zijn Rusland niet (Chernobyl). Wij zijn “more sofisticated” dan die Russen. Bij ons zou zo iets nooit gebeuren.

  Nu de Japanners. Die zijn nog meer hightech dan wij maar ze hebben wel een Fukushima. En in Amerika het grote voorbeeld van de VVD zijn ook al wat incidenten geweest met kerncentrales.

  1 foutje met die dingen, 1 klein kut foutje. Wij Nederlanders zijn geen superhumans…. Dus 1 klein foutje en Nederland is onbewoonbaar. We zijn een klein land in tegenstelling tot Rusland dus die hebben in “principe” veel minder last van een Cyrnobiel dan wij. 1 klein dom simpel foutje.

  Maar rechts is dom. Want rechts overschat zichzelf atlijd. Het heilige “vrije” Westen. En waar bezuinigd rechts altijd als eerste op ? Rechts bezuinigd altijd op zaken zoals veiligheid, millieu en arbeidsomstandigheden. Verder vinden ze wetenschappers geiten wollen sokken. Dus……. als het om onze gezondheid gaat moet je niet bij de associalen zijn.

 10. Je zou zomaar een bruin vermoeden krijgen dat hiermee ,het achterhouden meer aan de hand moet zijn . Zou het misschien geschoond moeten worden van het een of ander .Ik denk dat onze neoliberalen iets ruiken ,en dat is beslist geen schaliegas .Er word net zo veel gelobbyd voor dit project als voor de JSF .En buiten dat het pluche kleeft hebben ze vaak ook kleverige handen .

Reacties zijn gesloten.