Dhjana tot uiterste getergd; ‘Van mijn vrienden moeten ze afblijven’

Het moet afgelopen zijn met de talloze bedreigingen en beledigingen die vluchtelingen en activisten over zich heen krijgen als ze tegen het vreemdelingenbeleid protesteren. Activiste Dhjana (werkgroep Deportatieverzet) is de stroom aan dreigementen zat en zet extra kracht op het opsporen en tegenhouden van de ambtenaren die erachter zitten. Dat zegt de autonoom activiste naar aanleiding van het toenemend aantal bedreigingen aan het adres van vluchtelingen en activisten die gezamenlijk strijden tegen het uitzettingsbeleid.

Hongerstaker Bah, in het Justitieel Medisch Centrum (Scheveningen), kreeg er onlangs mee te maken. In grote, witte letters werden er valse gegevens op zijn Titre du Voyage gefotoshopt. Ook werd hij in het detentiecentrum bedreigd door rechtse bewakers. Ze moeten met hun handen van hem afblijven , zegt een getergde activiste van de werkgroep Deportatieverzet. Vandaag praat ze met andere autonome activistengroeperingen over het protest van meneer Bah, dat de aanleiding lijkt voor twee pogingen tot deportatie.

Naast Bah wordt M.S. ernstig bedreigd, zo onthulde de website deportatieverzet.nl enkele dagen geleden. Dit blijkt evenwel het topje van de ijsberg. Volgens de werkgroep Deportatieverzet zijn er meer vluchtelingen die onder vuur worden genomen door ambtenaren die zich tegen het groeiende protest en de maatschappelijke onrust verzetten. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Dhjana