Zelfmoordpoging? Hup, de isoleercel in!

Steeds als je denkt dat het nauwelijks erger kan met de behandeling van vreemdelingen of vluchtelingen in dit land blijkt dat toch wel degelijk te kunnen: vreemdelingen die in vreemdelingendetentie zitten doen regelmatig zelfmoordpogingen, zo blijkt. Maar in plaats van daarna een beetje opgevangen te worden, worden ze vaak in de isoleercel gegooid.

Dat vertelt vertrouwensarts Elcke Bonsen in het NRC.

Dus als Dolmatov het strenge doch rechtvaardige beleid van Fred Teeven al had overleefd was hij daarna gelijk weer de isolatiecel in gesmeten. Het OM zal Teeven wel weer de hand boven het hoofd houden na die aangifte van Elcke Bonsen, maar die man hoort zelf gewoon eens een aantal maanden onder een streng regime opgesloten, of op zijn minst aangeklaagd voor verantwoordelijkheid voor geestelijke marteling te worden. Sleep dat stuk tuig voor het Internationaal Gerechtshof, met Opstelten erbij.

1 gedachte over “Zelfmoordpoging? Hup, de isoleercel in!”

  1. Maar die arme mensen krijgen na hun poging tot zelfmoord dan wel medische zorg: een paracetamolletje.
    Ik vind het onbegrijpelijk dat die centra nog steeds heel eufemistische ‘detentiecentra’ genoemd worden: ’t zijn gewoon concentratiekampen.
    En het is in elk geval goed te zien dat er op Twitter en elders op sociale media ook oproepen verschijnen Schreibtsichmörder Teeven voor een gerecht te brengen…

Reacties zijn gesloten.