Slavendrijver Asscher moet niet huilen over “verdringing”

Asscher (PvdA)
Asscher (PvdA)
In het kader van het “wie kunnen we nu de schuld geven voor ons eigen falen” hebben de Bulgaren en de Roemenen het nu gedaan. Zij maken het onze zielige zwakke EIGEN burgers moeilijker om aan de slag te gaan. Daarom moeten we hun dat onmogelijk maken, aldus Lodewijk Asscher. Zo komen ze vanzelf in een zwart circuit terecht waardoor ze nóg goedkoper worden. Zo worden ze zelfs nog goedkoper dan die paupers met een uitkering die nu al met de zegen van de PvdA gratis aan het werk gezet worden. En de gratis stagiaires.

Maar wat we niet moeten vergeten is het volgende: hoe meer verdringing, dwangarbeid, en hoe meer slaven we hebben, hoe beter het voor Asscher en zijn (neo-)liberale (EU-)vriendjes is.

Was het daar niet allemaal om begonnen? Dit is een retorische vraag.

6 gedachten over “Slavendrijver Asscher moet niet huilen over “verdringing””

 1. Volgens mij aast Asscher op de positie van Wilders als die er mee stopt. Het Polenmeldpunt vindt Asscher onuitgesproken een prima idee.

 2. Vermoedelijk ziet hij de bui al hangen komend jaar ,misschien valt het kabinet .En bij voorbaat zullen we vast wat brullen ,dan kiest men alsnog voor ons .Maar Asscher vergeet en dat zegt Brussel ook als antwoord op zijn vraag ,we zullen het bekijken maar evenzo goed mag zowel de Roemeen en Bulgaar vanaf 2014 gewoon werken in Nederland punt uit .Dus Asscher huilebalk je kan alleen je kont tegen de krib gooien ,en sluit gewoon de grenzen voor alle Oost Europese arbeiders toon eens een beetje durf .Kom eens op voor al die genen die werkeloos zijn geraakt door jullie kabinet met jullie lasten verzwaringen en belasting verhogingen .Kom op wees eens een kerel ,maar het zal wel veel geblaat en weinig wol blijken want deze invasie uit het oosten komt je coalitie genoot goed uit .Dan kan zijn achterban nog meer mensen aan nemen tegen nog minder salarissen .Want als het aan jullie beiden licht kan een Nederlander binnenkort drie euro baantjes nemen om 80%van zijn salaris te verdienen .

 3. Een wat meer inhoudelijke reactie.

  Als probleem noemt Asscher dat ‘arbeiders uit armere EU-landen soms worden uitgebuit door gewetenloze werkgevers, die daarmee een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van degenen die zich wel aan de regels houden.’
  Dan is het zaak om scherpere controle uit te voeren op werkgevers, zodat zij de CAO-lonen betalen.

  Maar belangrijker is dat het idee een losse flodder is. Het vrij verkeer van personen is een grondrecht in de EU. Verandering van dat grondrecht vereist instemming van alle lidstaten. Het zal uiteraard nooit gebeuren dat de Oost-Europese landen ermee instemmen. Ook richtlijnen die iets aan de precieze werking zouden kunnen veranderen, zullen door dezelfde Oost-Europese lidstaten niet verwelkomd worden.

  Asschers idee is gewoon ammunitie voor de xenofobie van Wilders.

  Is Asscher zo dom of zo slecht? Ik denk niet dat hij dom is.

 4. Waarom Asscher zich het rechtse populisme aanmeet?

  Het zou zo zijn dat hij niet goed zou weten hoe hij een adres moet invullen.
  Zijn brief moet aan Bolkestein, Nellie Kroes en consorten neoliberalen gedresseerd zijn, want dit zijn de instigatoren van het massaal binnen halen van goedkope arbeidskrachten met behoud van salaris van afkomst.
  Asscher zou direct de VVD moete aanspreken aan de hand van zijn opmerkingen en niet wachten dus op een vergoeding van Wilders.

  Ten tweede doet de Nederlandse Staat zijn werk niet om toe te zien dat deze buitenlanders niet door criminele Nederlandse werkgevers worden uitgebuit. Daar ligt het werk voor Asscher.

  Ahja, de “Gonzalves-effect” blijft sterk dominant.

 5. Pingback: Waar zijn nu al die Roemenen? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.