Politie mishandelt vluchteling bij arrestatie Vredespaleis

De vluchteling die gisterochtend (28-08-2913) werd gearresteerd tijdens het vluchtelingenprotest bij de viering van het 100 jarig bestaan van het Vredespaleis is gewond geraakt aan rug en armen.

De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) arresteerde de vluchteling nadat hij uit protest voor een van de arriverende auto’s ging liggen. Hij werd 2 meter over de grond gesleurd waarbij hij flinke schaafwonden op liep. Ook gingen de agenten met hun volle gewicht op hem zitten. Dit terwijl de actie totaal vreedzaam verliep. Recht op Bestaan, de actiegroep waar de demonstrant deel van uit maakt overweegt stappen tegen de DKDP vanwege onnodig geweld dat bij de arrestatie werd gebruikt (indymedia / youtube).

1 gedachte over “Politie mishandelt vluchteling bij arrestatie Vredespaleis”

  1. En dat mishandelen is vast gedaan door weerzinwekkende ‘Befehl ist Befehl’ types als Gerrit van Zanten (@brigadierKOOLHF) die het terroriseren van vluchtelingen namens de overheid ook maar niks vinden maar ja…de regeltjes hè?
    Verder zijn ze natuurlijk ook heel menselijk – die agenten,niet die vluchtelingen:dat zijn gelukszoekers- met een geweten en zo…in hun vrije tijd dan hè….als ze thuis, ver van de vluchtelingen die ze terroriseren, zijn…
    http://www.krapuul.nl/overig/blog/119824/onder-pet-zit-kierewiet/#sthash.CAgcWFeb.dpbs

Reacties zijn gesloten.