Hee wat leuk: win gratis dwangarbeidertjes

Gezellig. De gemeente Leiden houdt een loterijtje met als hoofdprijs gratis dwangarbeidertjes voor bedrijven. Ik ben wel eens naar een bingo geweest toen won ik een gerookte zalm. Heel erg feestelijk. Dit is dus een leuk artikel voor mensen die nu nog heerlijk genieten van een “vaste aanstelling” en denken dat dit iets is dat ze nooit zal overkomen. Nu heb je nog een 13e maand, straks ben je een gerookte zalm in de bingo:

De DZB heeft het goed met jullie voor, zoals jullie weten. Nu heeft de bedrijfsleiding jullie een mooie nieuwe kans gegeven. Misschien krijgen jullie namelijk binnenkort een contract bij een bedrijf. De directeur heeft een wedstrijd georganiseerd waar werkgevers in Leiden en omgeving aan mee kunnen doen. De ondernemer die de prijsvraag wint, krijgt niet alleen geld, maar ook personeel. Dat personeel, dat zijn jullie. Jullie werken nu met behoud van uitkering. En dat kunnen jullie ook gaan doen bij dat bedrijf. Een nieuwe uitdaging dus! Wie bij dat bedrijf het meest zijn best doet, valt op (doorbraak).

Veel leesplezier 😉

12 gedachten over “Hee wat leuk: win gratis dwangarbeidertjes”

 1. Werken met behoud van uitkering… wat een idiote wereld. Dit is zo ongelofelijk fout, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Maar hier zou ’t toch preken voor eigen parochie zijn..

 2. Toen de nazi’s door Europa roofden, hebben ze zeer ordentelijk overal mensen afgeplukt en in hun eigen fabrieken tegen onderdak en eten te werken geplaatst.

  Er was gen keuze mogelijk: dwangarbeid.

  Nu hoor ik de tegenstanders: ja, maar deze hebben onder het werk in het fabriek ook een uitkering, hoor!

 3. En het bizarre is dat mensen die hiervan ook slachtoffer zijn eerst doodleuk VVD stemmen uit angst voor een zogenaamd links beleid. En nog erger is dat ze het daarna gewoon weer gaan stemmen of PVV. Dus men wil gewoon geknecht worden.

  Dat is echt gek he. Je schiet jezelf in je eigen voet omdat je bang bent door een van de vele leugens van Rutte. Dan ben je toch simpel of niet ?

 4. En het bestand dwangarbeiders wordt door RECHTS WANbeleid alsmaar groter. Ja als je zo een samenleving wenst moet je VVD blijven stemmen.

 5. nou ben ik toch reuze tegen geweld, maar diegene die mij in een prijsvraag meent te mogen weggeven aan een ander kan toch een vreselijk pak slaag verwachten.

 6. De SP (@5 vermoedelijk de enige partij trouwens die tegen dit soort wantoestanden optreedt) heeft hier gelukkig een stokje voor gestoken.

  Leids dwangarbeidcentrum haalt bakzeil: geen gratis werknemers voor winnaar prijsvraag, http://www.doorbraak.eu/leids-dwangarbeidcentrum-haalt-bakzeil-geen-gratis-werknemers-voor-winnaar-prijsvraag/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=leids-dwangarbeidcentrum-haalt-bakzeil-geen-gratis-werknemers-voor-winnaar-prijsvraag

  Maar ja, hoelang houdt dit stand, dwangarbeid wordt steeds meer de tendens. Ook asielzoekers mogen nu aan het werk, `Asielzoekers worden ‘alleen maar depressief’ als ze niets kunnen doen. Je moet ze zo actief mogelijk maken en als het even kan vrijwilligerswerk laten doen.`

 7. Vermoedelijk, je zegt het goed. We hebben ook al SP’ers gezien die dit soort geintjes steunen.

 8. @9 Tja van Mierlo merkte ooit eens op dat je zodra je een voet in de tweede kamer zet, je direct een enorme klont boter op je hoofd krijgt.

 9. @8: De Leidse SP heeft anders destijds wel voor dit gedrocht (‘participatiecentrum’) gestemd. Maar ja, ze zitten dan ook in het college* hè. Alleen GroenLinks stemde onomwonden tegen – alle anderen meenden dat het ‘niet anders kon’. Het is wel zo dat SP en PvdA er sindsdien een beetje mee in hun maag zitten en proberen de scherpste kantjes eraf te vijlen.
  [* Het Leidse college bestaat uit D66, VVD, CDA en SP.]

  Het is trouwens niet helemaal zeker of DZB nou ècht bakzeil gehaald heeft: het is vooral een hoop blabla, er wordt gedaan alsof die SP-er het verkeerd begrepen had.

 10. @11 Tja zo zie je maar weer, poppetjesbeleid.

  Nu ja ze kunnen immers ook niets anders dan ons allemaal uit te buiten en tot extreme werkprestaties dwingen, nu China zo´n extreem grote leider en concurrent is geworden op de wereldmarkt.

Reacties zijn gesloten.