OM zit weer te kloten: opname telefoongesprek Teeven – Van Rey kwijt

Fred Teeven wordt opgeroepen als getuige in de zaak Van Rey. Er was een telefoongesprek afgeluisterd tussen Teeven en Van Rey waarin de poitieke signatuur van een burgemeesterskandidaat  voor Roermond, Bryan Rookhuijzen, besproken werd. Als dat waar is heeft Teeven het ambtsgeheim geschonden, want informatie over burgemeesterskandidaten is volgens de wet vertrouwelijk.

Het OM beweert nu echter dat er geen opname van het afgeluisterde gesprek is gemaakt, anderen zeggen dat de opname verdwenen is. Maar natuurlijk. In Nederland, het meest afgeluisterde land ter wereld, waar miljoenen en miljoenen gesprekken worden afgeluisterd, opgenomen en bewaard, zijn ze net deze ene kwijt.

Dat Openbaar Ministerie van ons is echt het meest dubieuze justitiële orgaan dat we hebben. De ene na de andere zaak tegen zware misdadigers wordt verprutst, ze werken met onbetrouwbare kroongetuigen, ze klagen volslagen onschuldige mensen aan (Lucia de Berk, Schiedammer parkmoord, Puttense moordzaak), ze vervolgen van de andere kant weer niet als ze het wél moeten doen, zoals in de zaak Wilders, en doen vervolgens in dergelijke Artikel 12 gevallen eenvoudigweg  aan werkweigering door samen met de advocaat voor vrijspraak te pleiten. Bovendien stellen ze foutrechtse types als Fred Teeven of een Raymond de Roon aan als officier van justitie.

Wellicht is het idee van een OM-jury wat dat betreft wel iets.

11 gedachten over “OM zit weer te kloten: opname telefoongesprek Teeven – Van Rey kwijt”

 1. Het is ook helemaal niet waar wat Elsevier schreef dat Teeven met Holleeder en anderen jaren geleden op een tafeltje stiekem zatten te overleggen.

  Maar goed, niet welgevallige documentje kan zomaar uit onze superveilige Politie en/of OM verdwijnen, indien dit hard nodig.
  Net als in het geval van Tristan van V. Niemand die een onderzoek naar dergelijke voorval instelt.

  Persoonlijk pleit ik voor screening op extreem-rechtse sympathieën, tevens bewust minachting van de Universele Mensen Rechten ivm aanstelling op belangrijke functies voor de OM en/of Politie en geheime diensten. Ook met terugwerkende kracht.
  Omdat dit de enige manier is om van extreem-rechtse types en xenofoben binnen deze diensten aan te pakken.

 2. Overigens elke willekeurige telefoontje is bij de NSA aan te vragen, maar deze macht is alleen binnen bereik van AIVD/MIVD.
  Teeven is dus veilig.

 3. Hoeveel verdwenen opnames zijn er eigenlijk, inmiddels?

  “Wellicht is het idee van een OM-jury wat dat betreft wel iets.”

  Neen, dank je. Liever geen verstandelijk beperkte PVV-idioten die als jurylid ‘recht spreken’, terwijl ze keer op keer aantonen volledig maling hebben aan de Nederlandse en internationale wet-/ regelgeving als het hen niet uitkomt.

  Los van dat, bestaat er nu al de mogelijkheid om via de rechtbank mee te doen aan een project waar burgers op de stoel van een rechter mogen plaatsnemen. Heb ik al eerder ter sprake gebracht, en ik meen dat het Amstel was die hierover een artikel heeft geschreven op Krapuul.

  Een jury is m.i. te hoog gegrepen, wanneer je sec naar de hedendaagse onderbuik-maatschappij kijkt.

 4. Daar ging ik ook niet vanuit, Laurent. Mijn reactie was meer algemeen.

  Enniewee, blijft frappant dat er nogal wat beeld-/ geluidsdragers ‘zomaar’ verdwijnen, of verdwenen zijn – als ik even vluchtig de laatste decennia aanschouw.

 5. Bij het lezen van de titel van dit bericht moest ik direct denken aan de zogenaamd mislukte fotorolletjes inzake Srebrenica in 1995….
  En verder met Marc en Laurent eens: alsjeblieft geen jury van moreel gedegenereerden en andere zwakzinnigen zeg.

 6. Ik geloof dat het Mark Twain was die zei dat Jury-rechtspraak uitgaat van de veronderstelling dat 12 pelletje samen één ei kunnen maken …

Reacties zijn gesloten.