Burgemeester Naterop uit Veen bedreigd, zou het?

Kijk, ik weet het niet zeker. Maar zo zou ik ook doen als ik weet dat er door de politie en het OM ernstige fouten zijn gemaakt en niet goed meer weet wat ik moet doen met alle kritiek.  Gewoon de hele groep verdachten nog eventjes extra in de hoek van het foute tuig duwen is dan het beste. Ze sturen nu zelfs een afschuwelijke dreigbrief wordt beweerd. Een paar dingen vallen mij  in dit geval echter op:

1. Normaal wordt er nooit geciteerd uit een dreigbrief. Nu wel. De HELE brief  is te lezen en is zelfs als .pdf te downloaden.

2. De brief wordt zelfs even getoond aan de NOS. Let goed op, zelfs de postzegel kunnen we zien.

Rrrrraarrrrrr…

14 gedachten over “Burgemeester Naterop uit Veen bedreigd, zou het?”

 1. Ik zou zeggen, stuur het voltallige leger met pantservoertuigen en JSF erbij op deze kwalijke zaak aan en tevens elke 10 minuutjes update informatie op SBS6, CNN, AlJazeera,NBC,BBC enz. houden.

 2. Dat betekent dat minstens een van die zwakzinnigen heeft leren lezen. Zoveel intellect had ik deze diepgristelijke agentenmeppers niet toegekend. Ik stel voor dat de burgemeester de puistenkoppen met pek & veren alsnog voorgoed over zijn dorpsgrenzen zet. Wellicht heeft Wilders nog een plekkie voor ze over in zijn Tuigoord.

 3. De brief gelezen hebbende zie ik hier geen bedreiging in. De schrijver of schrijfster heeft het over het lot dat de vorige burgervader beschoren was, die man is waarschijnlijk niet herkozen of door de gemeenteraad met een vertrouwensbreuk in een onmogelijke positie gebracht. De schrijver van deze brief bedoelt mijns inziens dat deze burgemeester hetzelfde lot beschoren zal zijn, namelijk dat zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen gaat verliezen of dat de gemeenteraad er voor zal zorgen dat zijn positie onhoudbaar wordt.

  Nergens wordt in de brief met fysiek geweld gedreigd.

  Dit is derhalve niet te kwalificeren als een dreigbrief.

  De paranoïde reactie op de brief geeft mijns inziens alleen maar duidelijk weer hoe er in Nederland uit angst gedacht en gereageerd wordt.

  Niet meer en niet minder.

 4. Een motie van wantrouwen of een oproep om af te treden is nu dus al een bedreiging met geweld.
  Dat de brief anoniem is is logisch geen zinnig mens zet in zo’n dorp z’n handtekening onder zo’n brief.
  Voor je het weet heb je een complete inval thuis, met ME en helicopters.
  Maar wel geweldloos he burgemeester Naterop.
  Ik wens deze burgemeester een kort wachtgeld en een lange bijstandsuitkering.

 5. Ik weet niet. Dan zou Omroep Brabant ook in het complot moeten zitten, wat me niet erg waarschijnlijk lijkt.

 6. @ Pyt:

  Nou schat je die Omroep Brabant toch wel heel slim in, die vinden het denk ik prachtig dit toegespeeld te krijgen.
  Ik weet het ook niet zeker, maar hoe vind jij de presentatie van dit verhaal in vergelijking met andere verschrikkelijke dreigementen?

 7. Behalve de taalfout (autochtone oer-Hollandse kaaskoppen zouden alleen daarom al eens een inburgeringscursus moeten volgen) en het ietwat opgewonden toontje kan ik er niet echt een bedreiging aan het adres van die burgemeester in zien.
  Verder vind ik het steeds grover wordende staatsgeweld (Ina schreef er hier vandaag ook nog over) veel zorgelijker dan het gedrag van een stel boerenkinkels.

 8. Ik zie er ook met de beste wil van de wereld geen dreigbrief in. De burgervader wordt een baantje in een andere gemeente in het vooruitzicht gesteld, niks om bang van te worden.

 9. Ik zou hier ook niet echt de bibbers van krijgen. En dat er mensen boos zijn lijkt me helder. Terecht ook trouwens. Dat er dan wel eens wat lelijke dingen gezegd worden is niet zo heel vreemd. Dit een dreigbrief noemen doet het natuurlijk leuk in de krantenkoppen, tot men de moeite neemt die brief ook werkelijk te lezen.

 10. Als dreigbrief is het een lachertje. Maar ok, het is natuurlijk lekker scoren als gezagsdrager.

  @Le Roi

  Zou het dan niet juist serieuze dreigementen moeten bevatten? Wanneer ik goede sier zou willen maken met een aan mijzelf gerichte dreigbrief, zou ik daar toch minstend iets inzetten als : “WE WETEN WAAR JE WOONT!!”

  Een beetje kleuterjuf schrikt hier niet van.

 11. Misschien moeten die boerenkinkels even aan Überhufter Jan Bennink van die racistische hufteromroep POWNEd vragen hoe je zo’n brief opstelt…iets met WE WETEN WAAR JE WOONT!, TYFUSLUL, PUSHOND, NAZI-KUT,’BEN JE D’R KLAAR BURGEMEESTER? JE GAAT POST KRIJGEN VAN JUSTITIE GABBER!’ …dat soort dingen….

 12. @Jan Jaap Bedeijn
  De inwoners van Veen behoren tot de oerchristelijke “hardwerkende” ondernemers. Hun kinderen behoren tot dezelfde bloedgroep. Volgens een item op de televisie behoort het jeugdige nageslacht van deze vrome volksstam ook tot de “hardwerkende” en het “handelen” in de genen zittende meute. Nu deze “dreigbrief “. Feit is dat de vorige burgemeester de euvele moed had om Veen en zijn 100% autochtone roedel inwoners te omschrijven als een “Ciciliaans maffiadorp”. De brave man was in het bezit van twee automobielen welke je kon omschrijven als zijnde oldtimers. Was ja. Want na de ontboezeming van de burgervader gingen deze oldtimers in vlammen op. Daders zijn , uiteraard, nooit gevonden. Ik denk dat de opstellers van deze brief even dit gebeuren in herinnering hebben willen brengen. Wat mij wel verbaasd is het gegeven dat voor het blussen van een in brand gestoken autowrak hele volksstammen politie ter beschikking stond. In Den Haag gingen meer dan 50 goede auto’s, eigendom van inwoners, in vlammen op. Zijn daar eigenlijk de betreffende daders voor opgepakt? Of had dat niet de prioriteit van Jozias?

 13. Dank voor deze informatie. Betekent nog niet dat deze burgemeester zijn auto ook kwijt gaat raken overigens.

  Jozias heeft maar een paar prioriteiten. Één ervan is de vernietiging van een goed lopende lunchroom.

Reacties zijn gesloten.