Koning ontvangt 11 ministerssalarissen en for fucking what

Ik ben een echte antimonarchist zoals je ze zelden, of nooit eigenlijk, tegenkomt. Dat gezeik over “ja maar ze doen het zo goed” en dat zwakzinnige geleuter over “ja maar een president is duurder”, ben ik eigenlijk wel een beetje beu.

Daarom ondersteun ik van harte bijgaand initiatief. Het salaris van de koning kan wel wat omlaag:

De Koning ontvangt voor het jaar 2013 als inkomensbestanddeel van zijn uitkering € 825.000. Dit is een netto bedrag omdat de Koning op dit punt vrijstelling van belasting geniet. Teneinde loonbedragen te kunnen vergelijken is het noodzakelijk deze op gelijke wijze uit te drukken, namelijk in brutoloon, dus inclusief het belastingaandeel daarin. Een eenvoudige berekening leert dan dat de Koning over het jaar 2013 een inkomenscomponent (salaris) ontvangt van € 1.741.283. Dat is ruim 11 maal het salaris van een minister ( € 144.000) (bron)

11 ministersalarissen voor een beetje uit een gouden koetsje zwaaien, beetje rondskieën, overal gratis wonen en varen, geloofsbrieven in ontvangst nemen en koekhappen en zaklopen.

Cut. this. crap. Daarom teken hier.

17 gedachten over “Koning ontvangt 11 ministerssalarissen en for fucking what”

 1. Slechts je handtekening wordt gevraagd voor een iets minder fors salaris voor de koning. Daar doe ik niet aan mee. De monarchie moet opzouten. Punt.

 2. Ach Ja , de Oranjes .. eigenlijk zo’n beetje de Wildersen van het eerste stadhouderloze tijdperk , die het volk opjutte hun politieke tegenstanders te vermoorden … Laten we Willem 4 “Willem de laatste maken , en al vast beginnen met de camaingne Amalia : Amehoela !!!

 3. Net een notaris. Pure bullshit. Standaard brieven waar enkel de naam even veranderd dient te worden en dan een krabbel. KASSA!

  Echt een VVD beroep. Niks kunnen, niks weten enkel papier schuiven.

  Wat betreft de koning…. hij en zijn loeder moeder hebben dit land nog nooit 1 opdracht/contract doen krijgen. Non argument van pro koningshuis (rechtse hobby) figuren.

  Een dictator schud hun hand en gaat daarna gewoon weer verder met zijn volk uitbuiten het hele idee van handel komt niet eens in zijn hoofd op. En als er iets te handelen valt doet de delegatie captains of industrie de deal hebben ze geen koning voor nodig.

  Ben er helemaal klaar mee. Bejaarden worden hun zorginstelling uitgetrapt en de Paleizen van dit adergebroed staan leeg te verstoffen. Geef die mensen die dit land hebben opgebouwd een vip room aldaar om hun laatste dagen te slijten.

  Nee stel je voor dat je echt iets terugdoet voor het volk.

  Kut rechtse hobby is en blijft het. En IEDEREEN WEET HET! IEDEREEN!

 4. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een groot aantal schorem als Malik Azmani, Mariëtte Hamer, Diederik Samsom, Joram van Klaveren en nog veel meer die voor een vermogen aan belastinggeld opsouperen elke maand weer en er niets voor terugdoen behalve xenofobie aanwakkeren en bijstandsgerechtigden het leven vergallen. Oprotten die lui.

 5. Ik vind het paradoxaal, staatsrechtelijk gesproken, een petitie te richten tot de vertegenwoordiging van het Nederlandse volk bij de Kroon.
  Maar ja, de Grote Kladderadatsj komt er voorlopig toch niet aan vrees ik.

 6. Welke Koning ? Ik zie alleen een schertsfiguur die lintjes door mag knippen.

 7. Het Koningspaar zijn de best betaalde uitkeringsgerechtigden van Nederland. Dus waarom is het nodig alle andere bijstandsgerechtigden het leven te vergallen???

 8. “best betaalde uitkeringsgerechtigden”

  En vanwege dat soort retoriek, zie ik liever dat de inkomsten van het koningshuis, hoe zot ook, los gekoppeld wordt van uitkeringen zoals de WWB/ Wajong etc.

  Die koppeling is niet nodig, er zijn andere potjes zat.

  Los van dat, WA was als student al een complete idioot.

 9. Jaap, stel je voor dat die idioot ook nog werkelijke macht zou hebben! Invloed hebben ze helaas wel, kortom opzouten!

 10. Waar is die Geert Wilders nu met zijn grote bek.

  Dit vind hij wel normaal ?

  Oh ja de goed gelovige domoor denkt dat het koningshuis werkelijk iets bijdraagt aan Nederland….. Ja Willy van Lucky TV. Maar daar houd het wel mee op.

 11. Het vermogen van de koninklijke familie is zo groot dat ze niets meer hoeven te verdienen. Geen van allen, Nooit meer. Veel van die ministers zouden er trouwens ook niet wakker van liggen, als hun salaris verlaagd werd tot 0. Het gaat niet om dat salaris.

 12. Uiteraard is hun salaris buitensporig hoog, maar verder vind ik het best geinige mensen.
  Waarschijnlijk gedragen ze zich hier op Curaçao anders dan in NL:

  Hier zijn het net “gewone mensen”:
  Ze spreken Papiamento; WA met een vet accent, maar goed verstaanbaar. Bij hun laatste bezoek werd hij door een oud omaatje (zittend op een stoel op haar stoep) toegeroepen: “Shon rey, kom ’s hier”. Ze wilde haar klachten over het een of ander uiten. Natuurlijk kon hij niets voor haar doen, maar omaatje vertelde aan een ieder, dat de koning naast haar op het stoepje had gezeten en in haar eigen taal met haar had gepraat.
  Bij hun voorlaatste bezoek, verliet WA, helemaal tegen het protocol, in Otrabanda zijn gezelschap met de legendarische woorden: “ik heb dorst” en stapte een kroeg binnen, waar hij een rondje gaf en zelf een “rom berde” (groene rum) achteroversloeg.
  En Max stond op het Plaza Brion te dansen, zonder uit de maat te gaan.

  Bij ons doen deftige, rijke mensen zulke dingen niet.
  Dus als jullie hen zat zijn: stuur ze maar hierheen. Als ze genoegen nemen met een ministerssalaris, mogen ze wat mij betreft, blijven :-))

 13. Geinige mensen zeg je ?

  Wel eens de zijkant van de gouden koets bekeken?

  Ik kan ook gezellig doen als ik veel geld heb en op vakantie in Cariben ben. Dan is een rondje geven ook niet moeilijk.

  Godverdomme man! Gezellig vinden die bejaarden het niet hoor om in hun pis te rollen terwijl er steeds minder mensen aan het bed komen. Van dat salaris kunnen ze een heel leger extra handen aan het bed regelen maar nee het moet naar Firma “Gezellig”.

  Zo lossen we het nooit op als we niet eenduidig stelling nemen tegen dit soort zaken.

 14. @Leon:

  Je hebt gelijk:
  -De zijkant van de gouden koets kan idd niet. Ik koester nog steeds de hoop dat ze hem laten overschilderen.

  -Wbt de erbarmelijke toestand van bejaarden en immobiele chronisch zieken:
  Is idd dringend aan een totale ommekeer toe.
  Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik dat wel eens uit het oog verlies, nu ik niet meer in NL woon.
  Bij ons is dat anders, de bejaardenhuizen zijn hier nog steeds te sober naar mijn smaak, maar iets als “pyamadag” is hier ondenkbaar en hier zijn er wel genoeg handen aan het bed (terwijl wij ook een stel parasiterende, te veel verdienende, verspillende, dienstauto rijdende, snoepreizende bewindslieden onderhouden).

  Er zijn hier ook genoeg dingen die niet deugen, maar qua zorg hebben wij het (zeker voor een 3e wereld land) volgens mij beter dan de mensen in NL: basisverzekering is hier van de overheid, premie is inkomensafhankelijk en voor gepensioneerden zit de tandarts en de bril in het basispakket.
  Vandaar dat het omaatje uit mijn voorgaande beschrijving “gezellig” op de stoep met WA zat te praten: zij heeft er vermoedelijk geen idee van dat haar leeftijdgenoten in het “moederland” een hele dag in hun pamper blijven liggen.

  Ik had er wèl bij moeten stilstaan: mea culpa en ik ben daarin dus solidair met degenen die niet uit NL konden ontsnappen.

  Wbt het “gezellige” gedrag van WA en Max op Curaçao:
  Als ik hen vergelijk met 90% van de hier wonende Nederlanders, die weigeren onze taal te leren, honderd uit klagen maar toch in hun bewaakte resorts blijven wonen, zich arrogant en neerbuigend opstellen naar de locale bevolking, altijd met voorrang willen worden geholpen bij overheidsloketten en in winkels, eeuwig en altijd op ons vitten (ze vinden ons lui, gemakzuchtig, dom, misdadig, te dik etc.) dan zouden de Oranjes bijna voor een heiligverklaring in aanmerking komen.

  Maar over hun salaris zijn we het eens: daar zou fors in gesneden moeten worden:
  Overigens: Toen Max voorzitster werd van de allochtonenraad, weigerde ze daarvoor een salaris te ontvangen. Toen het juridisch onhaalbaar bleek, heeft ze een salarisvoorstel van 1 euro per maand gedaan: dat is gehonoreerd.
  Dus als ze dat willen doortrekken over de hele linie en met de voltallige familie, zou m.i. ideaal zijn.

  Als NL hen dan nog steeds kwijt wil: Stuur ze alsnog hierheen!

 15. wat zou er moeten gebeuren met de commissarissen van de koning?
  wat met alle hofdames , stalknechten, opperstalmeesters en jachtfunctionarissen/

  en die gouden koets, kyk eens het fortuin van neerlands ryksten families is mede opgebouwd uit slaverny.
  Nou dan is het toch erg links om dat nog ff op de gouden koets te beeldhouden??

 16. @ Richard gebruik je verstand. Die school je om tot verpleger medewerker verzorgingshuis waar nu steeds minder van zijn omdat alles verdwijnt in die rechtse hobby dat we koningshuis noemen. Dan gaan ze eens echt werken. Maar dat vindt rechts niets want die graaien liever. Moet ik verdomme iedereen leren nadenken en oplossings gericht doen handelen ? De enige die onrendabel zijn in dit land is de VVD graaimaatpak. Ontsla er een en je kunt weer echte werkers aan een baan helpen.

 17. Commissarissen van de koning(in), dat was Wiegel toch ook ?

  Nou dat hebben we geweten met zijn corruptie schandalen. Van dat geld kan je al die 100000 ontslagen zorgmedewerkers aan het werk zetten.

  10.000 koningshuis medewerkers (teveel) vs 100.000 zorgmedewerkers (een tekort in de zorg)

  10 JSF’s (niet nodig NO JOBS) vs 100.000 militairen (met een baan = belastinginkomsten). Grappig hoe het altijd een VVD bolwerk was/is en nu verliezen ze hun baan.

Reacties zijn gesloten.