16 euro per dag voor gedragsexperiment van Teeven? Dat nooit!

Op 20 januari 2014 reageerde ik met het artikel ‘Geen man, geen vrouw, geen cent voor de cel’ op het voorstel van Teeven om gevangenen 16 euro per dag celhuur te laten betalen. De term celhuur is overigens van mij, niet van Teeven. Want reken maar uit, de maandhuur komt neer op: 30 x 16 = 390 euro. Mijn woning met tuin is goedkoper! Wat krijg je daar in de bajes voor? Een ‘kamer’ van 2 bij 5 meter, waarbij inbegrepen de afgescheiden ruimte voor een wc en douche, en als je pech hebt verplicht een ‘huis’genoot (of anders de kale isoleercel in een scheurhemd en niet meer dan dat), een stapelbed, en een netto loopruimte in de lengte van pak ‘m beet acht stappen heen en acht stappen terug.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: De Vrije

1 gedachte over “16 euro per dag voor gedragsexperiment van Teeven? Dat nooit!”

  1. Je wordt wel verdrietig, als je het leest. Als het zo leuk is om in de cel te zitten, waarom wagen mensen dan hun leven om niet gepakt te worden ? Omdat het zo leuk is om van een 15 meter hoge brug te springen, of uit een rijdende trein ?
    Ik dacht dat gevangenisstraf alleen inhield dat je niet naar buiten mag.
    Als ik lees wat er van je verwacht wordt als je opgesloten zit, dan komt dat over als niet eerlijk. Ik ben in mezelf gekeerd en ik maak rommel. Maar ik krijg daar nooit straf voor, en die verdien ik ook niet.

Reacties zijn gesloten.