Verbeterstappen SP bij dwangarbeid Oss

Door de maatregelen van het college hoeven bijstandsgerechtigden bijvoorbeeld geen 5 tot 8 dagdelen per week meer te werken, maar maximaal 4 dagdelen. De SP had aangegeven dat het hoge aantal verplichte dagdelen eenvoudig productiewerk geen meerwaarde heeft voor het vinden van een betaalde baan. De trainingen en cursussen worden meer modulair aangeboden, zodat bijstandsgerechtigden zelf hun traject kunnen samenstellen op basis van hun eigen behoeften. De gemeente gaat zich inspannen om meer externe werkervaringsplaatsen te vinden voor de medewerkers van De Rotonde, zodat uitkeringsgerechtigden zich in een echte werkomgeving kunnen ontwikkelen. (…) De SP is tevreden over de gezette verbeterstappen, maar zal de ontwikkelingen bij De Rotonde kritisch blijven volgen. “Veel maatregelen zijn pas genomen of moeten nog worden ingevoerd. Daarom zullen we als SP de vinger aan de pols blijven houden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Verbeterstappen SP bij dwangarbeid Oss”

  1. ‘Er is bovendien een onafhankelijk vertrouwenspersoon aangesteld en zijn de arbeidsomstandigheden en faciliteiten verbeterd (zoals de plaatsing van een tweede koffie- en theeautomaat). Verder worden de consulenten en begeleiders van De Rotonde getraind om meer uit te gaan van wat bijstandsgerechtigden al wel kunnen en weten.” Dit is toch ten hemel schreiend?

    Verder hebben de betaalde medewerkers van de Rotonde weinig respect en inlevingsvermogen. Joh! Werkloos zijn is toch gewoon je eigen schuld enzo? Willen is toch kunnen volgens rechtse vingerlikkers?

    Terug naar het begin van de industriele revolutie. Werken tot je erbij neervalt en gewoon bek houden!

Reacties zijn gesloten.