Is de glazenwasser een racist? Schijten beren in het bos?

Als je racistische dingen doet omdat je Marokkaanse vriend het bedacht heeft, of omdat je klanten dat willen, ben je dan geen racist? Als je marktonderzoek doet en je klanten willen geen buu’nlaander geeft dit jou dan een vrijbrief om je reet af te vegen met de Nederlandse wet? Dit schijnt allemaal heel ingewikkeld te zijn, zie o.a. dit artikeltje. Overigens willen we die “Marokkaanse vriend die dit bedacht heeft” ook wel eens zien, en dat “marktonderzoek” ook.

40 gedachten over “Is de glazenwasser een racist? Schijten beren in het bos?”

 1. Waarom?? Hield hij dat marktonderzoek eigenlijk?
  Wat was zijn??? Beweegreden hiertoe

  Stuwt iemand hem?betaalt iemand hem?sponsort iemand of een beweging hem financieel??om zijn standpunt koppig te verdedigen zoals hij doet.
  Hij was nogal verzekerd van zijn gelijk..wat ligt hier achter? Geld of steun van iemand?

  Zal me niet verbazen als er plots meer werkgevers uit de kast komen,of worden betaald om er zo uit te komen?
  Discriminatie en apartheid goh pvv dromen komen uit..hoe dan ook alsof de pvv toch in het kabinet zit en de grondwet wordt gewijzigd

 2. Hmmm…
  Geen werkplek meer straks voor allochtonen
  Geen eigen bedrijf voor allochtonen,zowiezo worden straten en wijken opgepimpt met galleries en wijnbarretjes of hippe modeateliers…en de wet om inkomenseis om er te vestigen en te wonen.

  En dat met zwaardere regiem op bijstand…gaat precies de kant op hoe men het wil.
  Dan moet men wel vluchten,remigreren al dan niet gedwongen?
  Sluipend beleid lijkt dit

 3. wanneer je hier geboren bent en nederlands spreekt en een neerlands paspoort hebt ben je dus nederlander. En kun je streeploos ramen lappen dan mag m.i. niemand me weigeren al ben ik zwart als roet.

  let er wel op in ons Progressieve Gidsland, op hoge toppen der beschaving zwevende moeras wordt je door het CBS
  wel degelijk als allochtoon geteld wanneer je vader of moeder een allochtoon was.

  Daarom de eis van Nederlands paspoort bedenkelijk maar geen racisme.

 4. Ik denk niet dat deze meneer een racist is. Zijn klanten in Brabant wel. In ieder geval is zijn beleid wel een schending van Art. 1 van de grondwet.
  Overigens heeft dit heerschap volkomen gelijk het hypocriet te noemen als bedrijven “allochtonen” voor de vorm uitnodigen en ze vervolgens laten zakken omdat ze “niet in het profiel” passen.
  Ik kan zijn beleid niet goedkeuren, maar hoop wel dat dit incident gevolgen heeft voor de structurele racistisch gemotiveerde discriminatie in het bedrijfsleven en bij de overheid.

 5. En uiteraard geven Pauw en Witteman weer een podium aan dat schorriemorrie. Mijn god, wat dragen die een gigantische verantwoordelijkheid als het vandaag of morgen een keer flink uit de hand loopt….

 6. Uit het art.
  “Is De Laat een racist? Of juist een handige ondernemer die goed let op de vraag van zijn klanten.”

  Godallemachtig!!

 7. Het basisinkomen moet nu echt van de grond komen.
  Dan mogen spik en span lekker de raampies zemen bij hun klantjes.
  Basisinkomen nu!

 8. “Is De Laat een racist? Of juist een handige ondenemer die goed let op de vraag van zijn klanten.”

  Deze soort vragen passen bij een niveau van 72IQ, waarbij dit krant, de ondernemer en zijn klandizie deel van het probleem uitmaken.
  Het is een krant door en voor Zombie-niveau blijkbaar gemaakt. Moeten we niet raar van opkijken omdat de hele PVV-probleem is op dit niveau hard gestructureerd.

  En passant doet deze typisch Nederlands ondernemer aan zelfreclame, omdat hij het grote voorbeeld van de Grote Nederlands Messias die onophoudelijk bedreigd wordt, goed begrepen heeft en past deze “reclame” zelf in de praktijk. “Marktonderzoek” noemt deze vieze luitje gewoon de mening van zijn vriendjes.

  Het is alsof de pers net ontdekt heeft dat we midden in Europa leven en daar zijn regels tegen discriminatie steeds aanwezig. (Niet da de OM en Politie überhaupt iets aan doen om deze tsunami aan Racisme en Xenofobie in Nederland te doen stoppen)

  Bijvoorbeeld in Frankrijk hebben dergelijke feiten veelal tot aangiftes en processen tegen de betrokken “ondernemers” geleid.

 9. Het probleem met dergelijke politieke correctheid is dat het altijd de neiging heeft door te slaan. Zo is het nu niet langer van belang of iemand de intentie had te discrimineren, het enige dat nog telt is of iemand anders zich erdoor gediscrimineert voelt.

  Ter illustratie een voorbeeld: Is het de intentie van mensen met kinderen om met het vieren van Sinterklaas en Zwarte Piet negroide mensen te discrimineren? Nee. Voelen negroide mensen zich erdoor gediscrimineerd? Kennelijk. Het gevolg is dat die brave ouders ineens tegen wil en dank racisten zijn geworden die zich schuldig zouden maken aan discriminatie terwijl ze zich van de prins geen kwaad weten.

  Ik ben daarom van mening dat de ondernemer in kwestie geen racist is en dat hij niet discrimineert. Het is zijn intentie niet te discrimineren. Hij heeft tenslotte ook nog een glazenwassers-bedrijf in Rotterdam en daar heeft overwegend minderheden in dienst. Hij past eenvoudig zijn personeel aan aan de wensen van zijn klanten.

 10. Ik zou niet weten waarom de ultra-rechtse “correctheid” zou naar de overtuiging van Jan Artikel 1 van de Grondwet moeten doorslaan.

  Daarom heb je zoiets als hoogleraren Constitutioneel Recht die aan mensen als Jan elementaire kennis moeten bijbrengen.
  Iedereen dient de Grondwet te respecteren, inclusief VVD-ers die ervan af willen zien omdat ze simpelweg helemaal niets met Democratie en Mensen Rechten willen hebben.

 11. Gedeeltelijk in verband met bovengenoemde vergeten mensen als Jan dat Nederland o.a. internationale verdragen ondergetekende heeft met de plicht om minderheden in Nederland te doen beschermen. Wat heden niet volledig gebeurt of soms helemaal niet gebeurt. Daar heb je de internationale partners die de plicht hebben om de toezicht moeten oefenen of Nederland zich aan de verdragen houdt.

  Derhalve is het aan de minderheden te bepalen welke acties zullen ze moeten ondernemen, welke steun zullen ze moeten gebruiken om de nazaten van de slavendrijvers wat historisch besef te geven over hun doen en handelen. In deze kwestie zijn niet de Nederlandse wetten belangrijk, maar wel de internationale en het internationaal besef over de slavernij kwestie.

  Dat je (in je grenzeloze zogenoemde poldernaiviteit) niet zou weten dat je een regelrechte racist ben, maakt je niet meteen geen racist.

  De VN heeft nog een heleboel hierover te zeggen. (Erg dat ze zich niet meer als slaven willen gedragen, he?)

 12. Men weigert het steeds maar zou zeker goed aan doen om te bekijken hoe bijvoorbeeld de Europese Hof voor Mensen rechten over zulk een vraagstukken beslist.
  Heel anders dan de etnisch gekleurde visie van Jan hier.

 13. @Jan: ik vind de zwartepietenkwestie toch iets anders liggen dan de zaak van deze glazenwasser. Ik ben ervan overtuigd dat tot voor kort het leeuwendeel van de mensen die Sinterklaas en Zwarte Piet vierden geen enkele intentie hadden om te discrimineren. Ze dachten er niet eens bij na. Pas nu dat een issue is geworden, ligt dat anders.
  Maar de glazenwasser weet hoogstwaarschijnlijk donders goed dat hij discrimineert als hij mensen afwijst op grond van hun afkomst. Of hij moet van een andere planeet komen of zo. Dus intentie of niet, hij realiseert zich dat hij discrimineert en dat dat bij wet verboden is, en dat was bij het gros van de Sint & Piet-vierders niet het geval.

 14. Jan, je lult. Als niemand zich gediscrimineerd voelde, zouden de wetten tegen discriminatie, incl. Art. 1 van de Nederlandse Grondwet overbodig zijn.

 15. Die wetten worden veelal genegeerd, maar dat zegt niets over het bestaansrecht van die wetten. Ze blijken bitter nodig. Nu de handhaving nog.

 16. Hm. Dan maar niet.
  Met de reclame-discussie heb ik al eens €100 aangeboden. Meer zit er niet in …

 17. ’t Schijnt dat meneer de butjetkliener naar eigen zeggen zijn huis heeft verlaten i.v.m ‘bedreigingen.’
  Kan kloppen: de dreiging het huis uitgezet te worden wegens huurachterstand…

 18. Hollandse koks komen ook niet aan de bak in een Chinees restaurant. Wisten jullie trouwens dat de desbetreffende ondernemer nu met zijn zoontje gevlucht is naar een ander woonadres. Iets met bedreigingen ofzo. Dat vertelde hij bij P&W maar daar schonken ze niet zo veel aandacht aan. Waar ze ook niet zo veel aandacht aan schonken was het feit dat het bij zijn Rotterdamse afdeling juist weer andersom is. Het heeft kennelijk te maken met het langzaam aan veranderen/verschuiven van de Nederlandse demografie. Al dat gesteggel over het samenvoegen van provincies, we krijgen straks hele andere provincies.

 19. Jan, je draait de zaak om, in het verleden was beleid al vaak gebaseerd op ‘gevoelens van onveiligheid. Toen bleek dat de desbetreffende buurt absoluut niet onveilig was, stelde een politicus, helaas naam kwijt, dat het ging om de ‘gevoelens van onveiligheid’ ook toen deden feiten er al niet toe als je buitenlanders als misdadigers wilde afschilderen…

 20. DanEngels – BINGO! Je haalt terecht de demografie aan omdat het de directe onderbouwing van de Muliticulturele samenleving is.

  Dus nogmaals BRAVO! Hiermee geeft je blijk dag het nooit te laat is om inzicht in de werkelijkheid te krijgen en je monolitische etnische zuiverheidsdromen achter te laten.

 21. Maar dan komt de meest belangrijke vraag aan beurt:

  Waneer gaan Universiteiten en wetenschappers uiteindelijk een demografische kart van Nederland samenstellen met aanwijzingen voor de spreiding van Xenofobie, Racisme en Discriminatie.

  Dit is van uiterst groot maatschappelijk belang.

 22. nexus m. – april 10th, 2014 at 9:06 am

  Ja, leuk die Muliticulturele samenleving die je zo mooi op je netvlies hebt staan. Maar wat ik juist wil aangeven dat jouw mooie droombeeld juist niet staat te gebeuren. Eerder een parallelle samenleving. Of komt dat doordat de Hollanders zich niet geneog aanpassen aan al dat geimporteerde volk? De Indianen in Amerika legde ook het loodje doordat ze geen vuist konden maken tegen al die imigranten. Iets om over na te denken. Maar misschien wil je dat ook wel. Ik weet natuurlijk niet wie/wat jij bent!

 23. nexus m. – april 10th, 2014 at 9:07 am,

  “Waneer gaan Universiteiten en wetenschappers uiteindelijk een demografische kart van Nederland samenstellen met aanwijzingen voor de spreiding van Xenofobie, Racisme en Discriminatie.”

  Zouden ze kunnen doen. Lijkt mij wel lastig. Zou te gespreid liggen. Maar stel ze doen dat, en ze komen met een resultaat dat tegenovergesteld is aan je verwachting. Wat dan. Laat me raden; dan geloof je het rapport niet.

 24. Dan, de indianen in Amerika waren ver in de minderheid en ten opzichte van de blanken zeer slecht bewapend. Je vergelijking gaat dus volkomen mank.
  Wat mij betreft hoeft zich niemand aan niemand aan te passen. Het enige wat men MOET doen is Art. 1 van de Nederlandse Grondwet en het Wetboek van Strafrecht naleven en een zeker fatsoen aan de dag leggen. Niet meer, niet minder. Het enige wat de overheid in deze MOET doen is de handhaving waarborgen.

 25. @DanEngels, dank je voor je bijdragen omdat ze van wezenlijk belang zijn voor het blootleggen van deze Nationaal probleem en het aanpak ervan.

  Ontkennen van de realiteit en de eigen ermee verbonden acceptatie probleem helpt zeker niet het probleem oplossen.
  Om te genezen moet je eerst je eigen probleem kunnen inzien. Etnische zuiverheid nastreven is bewezen geen oplossing.

  Goed dat je eerlijk opkomt voor je droom van etnische zuiverheid. Dat wat heel veel medelanders voelen en de definitie vormt van wat je droom, net als van vele anderen.

  Indien je hart wil opluchten ga gerust met Voorpost en NVU praten, misschien ben eerlijk een van hun.

 26. @nexus m. – april 10th, 2014 at 10:19 am

  Wat lul jij nou! Ik een voorstander van Etnische zuiverheid. Links lijdt te veel aan vastzittende dogmas. Anders verzinnen ze die wel. Zo blijkt.

 27. links lydt inderdaad te veel aan vastzittende dogmaas, maar dat geldt m.i. NIET voor Nexus

Reacties zijn gesloten.