Verbod op Martijn: een slechte zaak

Er zijn twee redenen om het verbod van de vereniging Martijn af te wijzen. Het is slecht voor de vrijheid om te zeggen en denken wat je wilt, en het recht om voor die mening in groepsverband uit te komen. Het is vooral ook slecht voor de veiligheid van kinderen. Daar kom ik op terug, een snelle bespreking van dat aspect doet de zaken geen goed. Hier beperk ik me goeddeels tot de eerste reden: het verbod is een gevaarlijke aantasting van de vrijheid om dissidente opvattingen te koesteren en te verspreiden.

Seks tussen volwassenen en kinderen is schadelijk voor kinderen. De reden ligt in de machtsongelijkheid die in zulke contacten besloten ligt. “Seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen zijn per definitie ongelijkwaardig, schrijft Hans Wansing in de Volkskrant, en het inzicht kun je op duizend verschillende manieren geformuleerd tegenkomen. Hoe jonger het kind, hoe groter d de schade: seksueel contact van een volwassene met iemand van dertien is grensoverschrijdend en zelden gezond, seksueel contact met iemand van drie is verkrachting van een wel heel afschuwelijk soort. Hoe groter de leeftijdsafstand, hoe groter de schade: seks tussen iemand van 13 en 18 is niet helemaal zonder risico maar niet per definitie misbruik; seks tussen iemand van 13 en 45 is misbruik in ernstige vorm, hoge uitzonderingen wellicht daargelaten. Alweer: het machtsverschil, niet al slechts het fysieke maar vooral het mentale overwicht van de volwassene maakt zoiets tot machtsmisbruik.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

1 gedachte over “Verbod op Martijn: een slechte zaak”

 1. reactie ook daar gepost, moet worden goedgekeurd;

  De ouders waren geen partij in deze zaak. Hun aangifte werd niet-ontvankelijk verklaard. Deze zaak werd door het OM aangespannen en is een andere zaak. Tips om kinderen te misbruiken heeft Martijn nooit gegeven. Deze berusten op roddels dan wel leugens.

  De advocaat van B., Janbart Kalk, meent dat deze informatie uit het oude dossier van Geert B. komt van twintig jaar geleden. Hij kan zich niet voorstellen dat het Openbaar Ministerie op grond van deze uitlatingen een zaak heeft. Zijn cliënt is volgens hem een fantast.

  ‘Verklaringen en uitspraken van B. zijn vaak baarlijke nonsens gebleken die niet door objectieve feiten gestaafd konden worden’, zegt Kalk en somt tal van voorbeelden op.

  bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/989729/2010/05/26/Aangifte-tegen-vereniging-Martijn.dhtml
  —–
  Minister Opstelten (29 nov. 2011): Ik wil er nog wel concreter op ingaan. Mevrouw Arib en mevrouw Gesthuizen hebben gesproken over de tips en tricks, gegeven door Martijn. Wij horen dat vaker. Dat berust echter op een misverstand. Ik moet dat in alle eerlijkheid zeggen. Ik geef de feiten weer. Ik heb dit bij het Openbaar Ministerie laten navragen. De verdachte in een zedenzaak heeft in =C3=A9=C3=A9n van zijn verklaringen gezegd dat hij lange tijd lid is geweest van een pedo vereniging en dat hij daar tips heeft gekregen. De verdachte geeft in zijn verklaring niet aan van welke personen of bij welke gelegenheid hij die heeft vernomen. Hij verklaart wel dat hij geen lid is of is geweest van de vereniging Martijn. De politie en het Openbaar Ministerie hebben nooit dergelijke aanbevelingen of tips in enige publicatie aangetroffen of in hun checks kunnen constateren.

  Wat wetenschap betreft: de wetenschap gaat steeds vaker de term Child Sexual Abuse (CSA) niet meer gebruiken maar vervangen door Child Sexual Experience. Deze trend is nu gaande nadat in 1998 Bruce Rind met deze studie kwam: http://en.wikipedia.org/wiki/Rind_et_al._controversy

  Weet ook dat kinderen veroordeeld worden als ze gedrieën op 13-jarige leeftijd met elkaar seksen. En zonder vooraf te weten strafbaar te zijn hebben ze dan een strafblad die jaren blijft staan waardoor een beroep als leraar of een hobby als scoutingleider niet meer kan. Of 17 met 15 zonder relatie maar uit lust (dus zelfde dag ontmoet en dan meteen seksen: mag ook niet van rechter). Martijn deed deze kinderen geen ellende aan. Politiek en rechters en zo wel…

Reacties zijn gesloten.