In actie rond hoger beroep Joke Kaviaar – solidariteit tegen repressie, solidariteit voor migratievrijheid

Over drie weken, namelijk donderdag 15 mei, dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen Joke Kaviaar. Zij is op 22 januari 2013 tot vier maanden cel veroordeeld wegens het publiceren van vier teksten die het Openbaar Ministerie beschouwt als opruiend. In de teksten nam zij fel stelling tegen de vervolging, opsluiting en deportatie van vluchtelingen en migranten zonder verblijfspapieren, tegen het onderdrukkende migratiebeleid van de Nederlandse staat.

Met de veroordeling treft de staat allen die op willen staan tegen onrecht, zich krachtig uit willen spreken en tot verzet willen oproepen. De staat valt zo de strijd voor vrijheid van migratie zelf aan. Dit mag niet onweersproken blijven (lees verder op indymedia)

4 gedachten over “In actie rond hoger beroep Joke Kaviaar – solidariteit tegen repressie, solidariteit voor migratievrijheid”

 1. Bedoel je dat Joke Kaviaar oproeiender zou zijn dat Wilders met zijn “minder, minder,minder!” – “gaan we regelen”?

  In eerste instantie gaat het hier om de Vrijheid van Meningsuiting.

 2. Steeds gaan zitten wachten op uitspraken van onze rechtstaat is toch beneden de stand van oprechte burgers. Vóór het recht wrschl en hopelijk vrijheid van meningsuiting blijft beschermen, lijkt het verstandig dat als mensen zonder op fatsoen, maar vooral op mensenrecht, internationaal recht en tot overmaat van ramp ook ons Nederlands recht te letten met grote mond van alles en nog wat roeptoeteren, dat ze gewoon van ons eenzelfde wettelijk geoorloofde grote mond terugkrijgen, die wel op begrip voor mensenrecht, internationaal recht en besef van onze humane rechtstaat berust. Wrschl herkent Joke Kaviaar de argumenten uit onze grote mond terug wel en Wilders hopelijk wel onze grote mond, want argumenten zullen beslist niet tot hem doordringen.

 3. ik zie niks opruiends aan joke’s uitspraken.
  misschien zijn ze zo bang voor de waarheid??
  inderdaad raar dat de een alles mag zeggen en iedereen en alles mag beledigen
  en de ander al om niks een proces aan de broek heeft hangen.

Reacties zijn gesloten.