Uit de oude doos: Nazi-Duitsland was ook een veilig land

Er werden in 1938 direct zeshonderd man extra Grenspolitie ingezet om vluchtelingen die de grens over wisten te komen alsnog op te pakken. Onlangs kreeg het “Mobiel Vreemdelingen Toezicht” van de Marechaussee 550 extra agenten voor dezelfde taak: Koerden tegenhouden. De regering beweerde glashard dat de joden om “economische redenen” hierheen kwamen en dus “geen eigenlijke vluchtelingen” waren. Verder was men van mening dat de komst van joden naar ons land maar antisemitisme zou aanwakkeren en de werkgelegenheid in gevaar zou brengen. De andere Europese landen sloten ook hun grenzen en als Nederland daar niet aan mee zou doen, “dan zouden alle vluchtelingen door dat ene open gat Nederland binnenkomen”. Aldus Colijn over wat nu door de regering “aanzuigende werking” genoemd wordt. Er werden politiemensen naar nazi-Duitsland gestuurd om in ogenschouw te nemen of Duitsland wel echt onveilig was. Die constateerden “dat de bevolking zeer rustig was”, en dat “behalve de vernielingen niets op gewelddadig verzet tegen de joden duidde.” Een ambtsbericht’ waar het huidige ministerie van Buitenlandse Zaken nog een puntje aan kan zuigen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

4 gedachten over “Uit de oude doos: Nazi-Duitsland was ook een veilig land”

 1. ‘Aldus Colijn over wat nu door de regering “aanzuigende werking” genoemd wordt.’

  Een goed voorstel:
  ‘De opvang van asielzoekers is een verantwoordelijkheid van alle lidstaten, niet alleen van de landen aan de buitengrenzen. De PvdA neemt het initiatief om hiervoor concrete voorstellen te doen. Nederland neemt voluit zijn aandeel in de eerlijke verdeling van de EU-brede opvang van asielzoekers. Opvang moet daarom eerlijker verdeeld worden.’
  Bron: http://www.krapuul.nl/overig/blog/154187/europese-verkiezingen-pes/

 2. Ah, Colijn – de oorlogsmisdadiger van Atjeh die later Minister President werd – dus over wat Lodewijk Asscher (die de hobby’s van de Holocaustorganisatoren Stuckart en Heydrich aan het oppoetsen is) zo’n 80 jaar later zou omschrijven als ‘dijkdoorbraken.’
  Some things never change….unfortunately.
  Uitstekend en belangrijk stuk! Dank voor het nog een keer plaatsen.

 3. Het lijkt alsof over de dag van vandaag gaat.

  Tevens kan ik me herinneren meerdere uitspraken van VVD-ere van de laatste tijden die zeiden steeds dat de vluchtelingen alleen negatieve gevoelens onder het volk aanwakkeren. Daarom moet een stop komen.

  Uit gemakzucht hebben ze altijd vergeten te vermelden welke soort volk hun uitspraken betrekken – het eigen soort natuurlijk. “Ons kent ons” – soort autistisch/narcistisch volkje.

Reacties zijn gesloten.