Samsom weer te haastig met steun aan Teeven

Ik dacht nog “Diederikje Diederikje Diederikje, je bent weer véél te haastig” toen hij er gisteren als de kippen bij was om te verklaren dat collega Teeven uit-ste-kend bezig is met het uitzetten van kinderen op basis van een willekeurig onderscheid tussen rijksoverheid en lokale overheid, en jawel: nu zit hij alweer mooi te kijken met een motie van het PvdA-bestuur om het kinderpardon op dat punt ruimhartiger toe te passen. Lul je daar maar weer eens uit, Samsom. En dan hebben we nog niet eens die ‘idiote gevallen’ van ombudsman Dullaert gezien. Je zou je bijna gaan afvragen of die Teeven door zijn vroegere positie als officier van justitie soms van alles wéét van andere politici, gezien de krampachtige wijze waarop hem steeds de hand boven het hoofd gehouden wordt.

10 gedachten over “Samsom weer te haastig met steun aan Teeven”

 1. Ondanks Samsoms verhaal in de Volkskrant, heeft het kinderuitzettingsbeleid de schijn van haastwerk. Regel 1 wat je als politicus doet als er grote maatschappelijke beroering ontstaat, is een commissie (laten) installeren en voorlopig geen kinderen uitzetten. Die commissie onderzoekt de rechtmatigheid van de uitzettingen en de gevallen die de ombudsman aandraagt.

 2. Tijl:

  [ Die commissie onderzoekt de rechtmatigheid van de uitzettingen en de gevallen die de ombudsman aandraagt ]

  Ja, en die GEVALLEN kunnen we dan met een gerust hart deporteren.

 3. Volgende optie is dat Samson steunt Teeven als tegenprestatie voor de steun dat Bolkestein kort geleden gaf aan Dijsselbloem als beste optie “voorzitter van de EU-groep”.

  “Scratch my back, I’ll scratch yours”. (Nederlandse vertaling – koeienhandel)

 4. Goh, die laatste zin, nou die gaat toch wel helemaal voorbij aan de enorme bekwaamheden van mijnheer Teeven.

 5. Een Duitse rechter heeft donderdag het terugsturen van een asielzoeker naar Nederland tegengehouden, omdat de Somaliër hier risico loopt op een ‘mensonwaardige behandeling’. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag.
  De man was in Nederland uitgeprocedeerd en week uit naar Duitsland. Daar wilden de autoriteiten hem terugsturen, maar de rechtbank in Darmstadt is er niet zeker van dat asielzoekers in Nederland worden voorzien in basale levensbehoeften zoals voedsel en onderdak.
  De rechter benadrukte dat asielzoekers hier niet mogen werken, maar ook geen overheidssteun krijgen. Daarmee dreigt de Somaliër af te dalen ‘onder het lichamelijke en sociale bestaansminimum’. En ‘menswaardigheid valt niet te relatieveren door asielbeleid’, aldus het vonnis.
  Het is zeer uitzonderlijk dat een EU-land om deze reden een asielzoeker niet wil terugsturen naar een ander lid van de Europese Unie.

  Kijk, stompzinnige regelneuker Teeven, daarom beginnen fatsoenlijke Nederlanders zich te schamen voor Nederland en Nederlandse politici!

 6. Ja hoor, Aantjes uit de kast halen. Goede zet, de man is volledig vrij van blamage….

  Anyway, de Nederlandse Politiek en de Nederlandse regering wordt gevormd door een stel misdadigers, zelfverrijkers en hotemetoten.

  Maar dit land is niet rijp voor revolutie noch zal het dat ooit zijn.

Reacties zijn gesloten.