Wet vs. xenofoob kutbeleid: 2 – 0

Gewoon lekker fijne dingen afschaffen voor Marokkanen en Turken teneinde Henk en Ingrid tot een climax van gelukzaligheid te brengen blijkt nogal eens tegen de wet en/of internationale verdragen in te gaan, zo moet kabinet Bruin II wederom vaststellen.

Na teruggefloten te zijn bij het willen afschaffen van de toeslag op AOW voor mensen die in het buitenland wonen (en daarbij denkt men echt niet aan die paar bejaarde Henk en Ingrids in Torremolinos) blijkt nu namelijk ook het verlagen van nabestaandenuitkeringen aan weduwen in Marokko een xenofobe brug te ver te zijn volgens de rechter. Het is gewoon in strijd met een verdrag dat Nederland met Marokko heeft. Ook in het geval van Turkije bleek dit snode plan van Bruin I geen doorgang te kunnen vinden vanwege een associatieverdrag met de EU dat dat land heeft.

Tja, dat krijg je ervan als je zo nodig wat extra Henk en Ingrids op je partij wil laten stemmen, en je je beleid dus door de excreties van hun met bruine walmen verduisterde breinen laat bepalen. Of als je zo nodig een kabinet meent te moeten vormen met de crypto-PVV’ers van de VVD. Dan ga je keer op keer op je bek en blijft er weinig over van dat fijne, beschaafde, sociaal-democratische imago dat je ooit had, nietwaar Lodewijk Asscher?

3 gedachten over “Wet vs. xenofoob kutbeleid: 2 – 0”

  1. Politici horen naar de Rechtstaat te luisteren.
    Het is van de zote dat ze steeds de Rechtstaat proberen te slopen. Dan is het ook niet verbazingwekkend dat er in Nederland haast niets mbt de Xenofobe en Racistische sfeer wordt gedaan. Het is alsof alle politici willen er aan mee doen.

    “Vonk wijst er ook op dat het kabinet ‘niet luistert’ naar de adviezen van de Raad van State. ”

    Onder kabinet wordt verstaan Balkenende en Rutte 1. dus inclusief PVV.

  2. Geen wonder dat deze uitspraak er ligt. Idiote D’66 rechters die ons land naar de kloten helpen.

    /PVV-niveau

Reacties zijn gesloten.