Haags comité in actie tegen politieracisme

In november 2013, kort na de uitzending van een rapportage van Omroep West over politiegeweld in de Haagse Schilderswijk, werd het actiecomité Herstel van Vertrouwen opgericht. De initiatiefnemers vonden het hoog tijd worden om een vuist te maken tegen etnische profilering en andere vormen van racistische repressie van politie-agenten tegen “allochtonen” in het algemeen en tegen Marokkaanse Nederlanders in het bijzonder. Een gesprek met de comitéleden Yasmina Haifi en Mohammed Ghay.

Agenten van het politiekorps in de Schilderswijk gaan zich te buiten aan racisme en geweld tegen “allochtonen”. Dat ervaren niet alleen veel bewoners van die buurt, maar het wordt ook erkend door diverse oud-agenten die anoniem willen blijven uit angst voor represailles door hun voormalige werkgever. De 45-jarige Haifi en de 27-jarige Ghay weten uit eigen ervaring waarover ze praten

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

2 gedachten over “Haags comité in actie tegen politieracisme”

  1. Het zoveelste harde bewijs dat de Xenofobie (XRD) probleem institutioneel en structureel aan delen van de Nederlandse staat gebonden is.

    Tussendoor dienen PVV/Wilders om deze problemen te maskeren.

  2. Indien we politici in de Tweede kamer zouden hebben, hadden ze al lang aan Premier Rutte vragen hierover gesteld.

    Maarja, we hebben vooral verzameling salaristrekkers aldaar.

Reacties zijn gesloten.