Raad van Europa: Nederland schendt mensenrechten

Wie had dat ooit gedacht, zo’n twaalf jaar geleden, dat we er ooit nog eens zo gekleurd op zouden komen te staan:

Het opsluiten van asielzoekers in detentiecentra door Nederland gaat in tegen de mensenrechten. Vooral het gevangenzetten van kinderen is zorgelijk en gaat voorbij aan hun kwetsbaarheid. Dat heeft Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Nils Muiznieks van de Raad van Europa vrijdag tegen het ANP gezegd na een bezoek aan ons land en gesprekken met bewindslieden. (Volkskrant)

Het is allemaal heel eenvoudig: je sluit asielzoekers niet op in detentiecentra, en al helemaal niet als het kinderen betreft, je laat uitgeprocedeerde mensen niet op straat aan hun lot over, en waarom moet de status van goed geïntegreerde kinderen in twijfel worden getrokken bij het toepassen van het kinderpardon?

Eenvoudig, dat wil zeggen als je tenminste nog iets menselijks hebt en geen law-and-orderrobot als Fred Teeven bent.

Ik zeg roep dat sujet voor de zoveelste keer weer naar de Kamer om eens uit te laten leggen hoe hij het in zijn lelijke aardappelkop heeft gehaald om hoogstpersoonlijk van Nederland een mensenrechtenschendend land te maken.

8 gedachten over “Raad van Europa: Nederland schendt mensenrechten”

 1. Mee eens doch Teeven heeft een luikje open gevonden daar waar velen in onze politieke elite hetzelfde als hem denken, doch durven niet openlijk te zeggen.

  Het kan altijd erger – neem als voorbeeld Minister van Binnenlandse zaken die eerst niet wist dat AIVD/MIVD metadata van o.a. Nederlandse burges onwettelijk verzamelt, daarna wist hij niet dat deze data AIVD/MIVD aan de VS (wat betekent soevereiniteit?) aflevert.

  Nu kijk naar de uitspraak van voormalige NSA chef gen. Michael Hayden die de volgende uitspraak heeft gedaan (mijn vertaling) “Metadata dient enkel om liquidaties van mensen te plegen”. (“Metadata may be only basis for killing people – ex-director of CIA and NSA)

  Rechtstaat en Democratie beginnen steeds meer op een fabeltje te lijken.

 2. Die mensenrechtenschending is al jaren en jaren aan de gang en volgens mij is dit ook niet de eerste keer dat Nederland (het regime) hiervoor op de vingers wordt getikt.

 3. Inderdaad, het is heel eenvoudig. Precies zoals Laurent zegt. Benieuwd trouwens wat mensenhandelaar en etnisch monopolist Diederik Samsom, geïnspireerd als hij wordt door zijn kinderen, déze keer te zeggen heeft over dit alles. Een rapport van het ECRI inzake racisme in Nederland verwees ie hooghartig en omwille van het pluche naar de prullenmand omdat de inhoud hem niet aanstond en ‘gedateerd’ zou zijn.
  http://www.krapuul.nl/overig/blog/126863/media-bagatelliseren-groei-racisme-discriminatie-nederland/
  http://www.republiekallochtonie.nl/de-raad-van-europa-tikt-nederland-op-zijn-opgestoken-vingertje

  Welnu: racisme en terreur tegen vreemdelingen van overheidswege zijn actueler dan ooit. Daar heeft Diederik Samsom zelf flink aan meegeholpen.

 4. Mensenrechten schending is hier in Nederland ook al vele jaren aan de gang en niet alleen tegen asiel zoekers; maar ook tegen de eigen bevolking.
  Neem de dwangarbeid voor mensen die vaak buiten hun schuld in de bijstand terecht komen.
  Neem de asociale regels voor beschuldiging van samenwonen die gelden voor ouderen en mensen in de ANW en bijstandsgerechtigden etc.
  En neem die controles hierop waarvan Plaskerk vorig jaar zelf al toegaf dat Nederland hier in strijd met de mensenrechten handelt.
  Zie hieronder;

  DEN HAAG (ANP) – Nederland scoort goed bij internationale vergelijkingen op het gebied van mensenrechten, maar dat betekent niet dat er hier geen problemen zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de belangentegenstellingen tussen privacy en veiligheid of om de controle op de rechtmatigheid van uitkeringen.

  En dan nog durven te zeggen dat Nederland goed scoort

  Zoals ik al een keer eerder op deze site geschreven heb; AOW, ANW, bijstand etc. zijn geen gunsten maar rechten waar een ieder zwaar voor betaald en of betaald heeft.
  Maar dit word meer en meer door deze overheid als een gunst gepresenteerd waarmee ze naar eigen inzicht kunnen handelen en niet alleen met het geld maar steeds meer ook met de mensen gezien wat Eucalypta Klijnsma weer uitgewrocht heeft met deze participatie wet die ze in wil voeren.

  En dit alles word gepresenteerd omdat deze AOW en ons sociaal stelsel onbetaalbaar zou worden en daarom moest de AOW leeftijd omhoog en worden er allerlei asociale regels verzonnen om deze uitkeringen omlaag te brengen.
  En dit is juist wat ook de SP en ouderen partijen al meerdere keren verteld hebben; één grote leugen.
  Voor een ieder die een klein beetje daar de moeite voor wil doen; want dit is gewoon te vinden op de site van het CBS.
  We brengen met samen met ons allen hier in Nederland bijna 100 miljard per jaar op aan sociale lasten buiten wat we nog met zen allen aan ziekenfondsen betalen.

  Een simpel voorbeeld; de grootste groep zijn de AOW-ers.
  Er zijn 2,8 miljoen AOW gerechtigde ouderen waarvan 1,2 miljoen alleenstaand.
  Een simpel rekensommetje leert nu.
  De AOW uitkering van een alleenstaande AOW-er is +/- 14000,00 per jaar.
  Als alle ouderen alleenstaand zouden zijn zou dit dus 38,2 miljard van deze bijna 100 miljard per jaar kosten.
  Dus maar een 40% van wat we elk jaar op brengen met ons allen.
  Maar niet alle ouderen zijn alleenstaand dus de werkelijke kosten liggen maar rond de 30 miljard.

  En dan zijn er nog zo’n 800.000 bijstandsgerechtigden en nog een kleine miljoen o.a. Wajong etc. uitkeringen.
  En die zouden dan deze overige bijna 70 miljard per jaar kosten?

  Maar ze geven het liever uit aan big brother activiteiten en aan re-integratie instellingen dan aan de mensen die er recht op hebben.

 5. Het leugen regeert. Het Orweliaanse totalitaire neoliberalisme, corporatieve zorgverzekeraars junta, regeert.

  Om je vingers erbij af te likken.

 6. @Rein: een reactie als deze mag je ook als ingezonden artikel indienen 🙂

 7. Dit weet ik Laurend; maar ik reageer vaak vrij impulsief op bepaalde dingen vooral als het onrechtvaardig heden betreft en aangezien ik ondanks dat ik AOW-er ben toch nog een vrij druk leven heb kom ik er vaak pas later op de avond toe om achter mijn PC te kruipen en aangezien ik indien ik een reactie geef dit dan ook op feiten en cijfers wil baseren dan word alleen een reactie geven voor mij vaak al nachtwerk.

Reacties zijn gesloten.