NU-journalist wegens risico dat hij zijn vak uitoefent hinderlijk gevolgd door politie

NU-journalist Brenno de Winter heeft informatie gevonden waaruit blijkt dat de politie briefings over hem houdt en zijn signalement verspreidt omdat de kans bestaat “dat hij zijn vak zou kunnen uitoefenen”:

“De beveiliger herkende de man als Brenno de Winter uit vorige briefings”, zo valt in de informatie van de Landelijke Eenheid te lezen.

“De Winter zat met een laptop op schoot. De beveiliger zag dat de laptop aan stond en dat De Winter aan het werk was. De beveiliger keek De Winter aan en zag dat De Winter geschrokken naar beneden naar zijn laptop keek.” Daarop volgt nog een beschrijving van de kleding en het uiterlijk van De Winter, “als op de foto die op Wikipedia van De Winter staat” (NU).

En lees ook zijn eigen blog.

Journalisten die hun vak uitoefenen zijn in Nederland inderdaad nogal ongewoon en daardoor blijkbaar verdacht. Goed dat de politie dit allemaal voor ons in de gaten houdt.

1 gedachte over “NU-journalist wegens risico dat hij zijn vak uitoefent hinderlijk gevolgd door politie”

  1. De typische werkwijze van totalitaire regimes:

    “Vanuit politiekringen werd De Winter voorafgaand aan de nucleaire top geadviseerd om geen accreditatie aan te vragen. “Dat zou beter voor me zijn.” Wat daar verder mee werd bedoeld weet De Winter ook niet.”

    Het uitleg is dat de Nederlandse Politie direct bepaald tot hoe ver de mensen rechten in Nederland kunnen gelden. Onaanvaardbaare situatie voor een democratisch land.

    Dit betekent direct dat Nederland in wezen een Politiestaat is. Net als Noord-Korea.

Reacties zijn gesloten.