Oud-politici roepen op tot strafrechtelijk onderzoek aangaande Gaza

Oud-premier Dries van Agt, de voormalige ministers Frans Andriessen, Laurens Jan Brinkhorst, Hans van den Broek, Hedy d’Ancona, Jan Pronk, Bert de Vries, oud-ambassadeur Koos van Dam en de hoogleraren internationaal recht Theo van Boven, John Dugard en Paul de Waart vragen het Internationaal Strafhof in Den Haag een onderzoek in te stellen naar het grootschalige en dodelijke geweld in Gaza. Zij dringen daarop aan in een brief aan Fatou Bensouda, aanklager van het Internationaal Strafhof, dat oorlogsmisdaden onderzoekt en vervolgt.

Verder lezen bij de bron van dit artikel.

3 gedachten over “Oud-politici roepen op tot strafrechtelijk onderzoek aangaande Gaza”

  1. Erg eigenlijk, dat alleen politici wiens carrière niet meer kapot gemaakt kan worden zich kritisch durven uit te spreken over Israël.

  2. Als we naar het lijstje van ondertekenaars kijken zien we een deel katholieken en de Scheveningse of Katwijkse visserstelg Pronk. Pronk is altijd consistent geweest. Daarom bekleedt hij nu dan ook geen internationale baan.
    Verder, beter laat dan nooit, zeg ik maar. Ik hoop dat mijn kinderen ooit nog mogen meemaken dat de aanvoerders van de Irgun bende voor het gerecht komen en dat de Joodse staat in rook opgaat. Verdampen is ook goed.

Reacties zijn gesloten.