Ombudsman zit er naast: Schilderswijk-bewoners worden wel degelijk getreiterd en opgejaagd door de politie

Met een persconferentie stelde het actiecomité Herstel van Vertrouwen gisteren het zojuist verschenen onderzoek “Contrasterende beelden” van de Nationale Ombudsman aan de kaak. De conclusie van het rapport dat er geen structurele misstanden zouden zijn bij de Haagse politie, werd door het comité regelrecht van tafel geveegd. Een door het comité uitgevoerde enquête onder honderdzeventien bewoners van de Schilderswijk toont een schokkend beeld over politieracisme.

De acht comitéleden zaten strijdbaar en eensgezind achter de tafel. Er waren flink wat journalisten op de persconferentie afgekomen, naast andere belangstellenden. Vastberaden deed voorzitter Yasmina Haifi uit de doeken wat hun kritiek is op het Ombudsman-onderzoek, dat werd ingesteld nadat het comité aan de bel had getrokken over het politie-optreden in Haagse wijken waar veel “allochtonen” wonen. Eerder al had het comité vergelijkbare bezwaren gemaakt tegen het vergoelijkende onderzoek waarmee de Leidse onderzoeker Joanne van der Leun en anderen het straatje van de politie probeerden schoon te vegen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Ombudsman zit er naast: Schilderswijk-bewoners worden wel degelijk getreiterd en opgejaagd door de politie”

  1. De uitspraken van Frank van Dooren zijn beschamend voor zijn functie en tevens voor Nederland vooral omdat ze ongegrond en zonder enige degelijk bewijs worden gedaan. VVD stijl.

    Heb ik meteen en passend voorstel aan de hand van deze gebeurtenis – de functie van waarnemend Ombudsman met Frank van Dooren tot functie
    Nationaal Doofpotman te benoemen. Dan klopt het uiteindelijk precies.

Reacties zijn gesloten.