De ene koppensneller is de andere niet

Ook zo blij dat het Westen eindelijk gaat optreden tegen de koppensnellers van de Islamitische Staat? Ook zo ingenomen met onze bondgenoten en hun fantastische track record op het gebied van de mensenrechten?

A Syrian convicted of drug trafficking was beheaded in Saudi Arabia on Tuesday, the interior ministry said.

Mohammed Ismail al-Jammus had been charged with smuggling a large quantity of amphetamines into the country, a ministry statement reported by state news agency SPA said.

His decapitation takes to 54 the number of people beheaded in the ultra-conservative Gulf nation so far this year, compared with 78 people in all of 2013, according to an AFP count.

Rape, murder, apostasy, armed robbery and drug trafficking are all punishable by death under Saudi Arabia’s strict version of Islamic sharia law.

………

Human Rights Watch expressed alarm last month at a surge in executions, which saw 19 people beheaded between August 4 and 20 alone.

HRW said eight of those executed had been convicted of non-violent offences such as drug trafficking and “sorcery,” and described the use of the death penalty in their cases as “particularly egregious.”

Bron: Al Akhbar

5 gedachten over “De ene koppensneller is de andere niet”

  1. Het westen kent abattoirs en op afstand bestuurde raketten. Doodmaken gebeurt efficient, in grote aantallen en uit zicht van het publiek. Als dat nou het verschil in beschaving uitmaakt?

  2. Ik woon liever in Nederland, dan in Saoedi-Arabië. Verder lijkt het me dat je weinig gevoel voor verhoudingen hebt wanneer je abattoirs vergelijkt met het de kop afhakken van mensen omdat ze ‘hekserij’ bedrijven.

  3. De kop van dit artikel noemt ‘Koppensnellers’. IS heeft een gevoelige snaar weten te vinden om met een minimum aan investering in PR een maximum aan angstgevoel bij Westerlingen op te roepen. Politici roepen om wraak. Journalisten en bloggers gaan artikelen schrijven. Het lukt de IS dus om allerlei discussies en gedachten te beïnvloeden. Al schrijvend en walgend wordt het westen alsmaar banger van IS.
    En de fans van IS zien dappere strijders, die eigenhandig een tegenstander opruimen. Een groot verschil met het laffe moorden door middel van onbemande vliegtuigjes.

    Hoe meer de ‘beschaafden’ gaan walgen, des te groter het effect van de PR van IS

  4. Gert, ik begrijp je standpunt, maar het gaat hier over de dubbele moraal van “Het Westen”. Dat IS van koppen afhakken uit propaganda overwegingen tot een nationale sport heeft ontwikkeld is gruwelijk. Als niet minder gruwelijk zou het koppen afhakken door Saudi-Arabie moeten worden gezien. Maar aangezien daar een belangrijk deel van onze olie vandaan komt, doet “Het Westen” er liever het zwijgen toe. Het is weer eens meten met twee maten.

Reacties zijn gesloten.