Afghaanse tolk wordt dood tegemoetgestuurd

De staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie (altijd goed om die aanduiding voluit te schrijven) vindt het niet nodig een collaborateur met het VS-Nederlandse bezettingsleger in Afghanistan asiel te verlenen.

De Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai wordt alsnog door Nederland uitgezet. “Het enkele feit dat iemand (…) voor een Nederlandse missie heeft gewerkt, is onvoldoende om de verantwoordelijkheid voor de behandeling van een asielaanvraag over te nemen”, schrijft staatssecretaris Fred Teeven (Immigratie, VVD) vanochtend aan de Tweede Kamer. Ahmadzai vroeg eerder asiel aan in Noorwegen.

De tolk wordt afgeschoven naar Noorwegen waarvandaan hij naar een gewisse dood zal worden gestuurd, hoopt Teeven.
Dankbaarheid hoef je niet te verwachten, als Afghaans, Iraaks of ander hulpje in de Grote Oorlog Tegen De Terreur.

5 gedachten over “Afghaanse tolk wordt dood tegemoetgestuurd”

  1. Wat iemand hoopt ( dus denkt ) kun je niet weten, dus het is niet geloofwaardig om daar iets over te beweren. Wat hij doet is genoeg reden om boos te worden. Overleg met Noorwegen lijkt me niet zo ingewikkeld. Als die het er mee eens zijn dat deze asielzoeker gevaar loopt, kan hij naar dat land en anders absoluut niet.

  2. Teeven zelf zou uitgezet dienen te worden, liefst naar een land in oorlog. Kan hij zelf eens meemaken hoe leuk en veilig het daar is.

  3. Het doet me denken aan Srebrenica. Als je rekent op bescherming van Nederland teken je je eigen doodvonnis.

Reacties zijn gesloten.