Teken de petitie voor Souad al-Shammary!

Onlangs werd de Saudische advocate en vrouwenrechtenactiviste Souad al-Shammary gearresteerd en sindsdien zit ze gevangen. Ze is opgepakt wegens in 2013 verstuurde tweets waarmee ze volgens Saudische autoriteiten vrouwen opriep om in opstand te komen tegen het voogdijsysteem.

Ze is mede-oprichter van het Netwerk Saudische Liberalen, een netwerk dat op vreedzame wijze oproept om sociale en politieke hervormingen. Eén van de leden van dit netwerk, Raif Badawi, werd in september veroordeeld tot tien jaar cel en duizend zweepslagen voor zijn online activisme.

Teken deze petities: Amnesty en Change.org.

Saudi-Arabië is geen eng, boos ISIS land van het kwaad. Nee Saudi-Arabië is al sinds jaar en dag onze grote bondgenoot. Je zou verwachten dat wij bij onze grote bondgenoot wel een potje zouden kunnen breken. Of dat we op zijn minst wat zouden proberen. Maar niets is minder waar. De Nederlandse regering doet geen kloot voor die liberalen in Saudi-Arabië. Ook de Nederlandse pers zwijgt in alle talen.

Er is op de opiniepagina’s van de Nederlandse kranten altijd ruimte om het moslimgevaar te duiden. Of om te vertellen hoe zielig moslima’s zijn. Maar wanneer er een dringende noodzaak is om eens een keertje iets te doen geeft iedereen niet thuis.

Publiciste Hassnae Bouazza schreef een artikel over Souad Al-Shammary waar de NRC twee dagen voor nodig had om te verzinnen dat ze het maar niet gingen plaatsen. Terecht gaat ze op Frontaalnaakt te keer over de grote muilen van de opiniemakers en politici en andere “helden” in dit land die blijkbaar wachten op een smeuïge climax voordat ze misschien ooit in actie komen;

Maar als ze dan om hulp vragen, om concrete en morele steun, blijft het oorverdovend stil. Waar zijn de nieuwsreportages over Souad Alshammary? Waar blijven de stukken van Wij Blijven Hier-moslims?
Waar wachten de Nederlandse redacties eigenlijk op? Tot er zweepslagen en een lange celstraf bij komen kijken zodat we met zijn allen weer lekker kunnen gruwen van de achterlijkheid van de islam? (Frontaalnaakt)

Ja waar wacht iedereen eigenlijk op? Waar wacht Timmermans op? Waar wacht Koenders op? Waar wacht Ploumen op? Aan de slag godverdomme jullie krijgen er vorstelijk voor betaald steek eens een vinger uit.