VVD wil Nationale Ombudsman Brenninkmeijer de mond snoeren

En een heusch nieuw Tweede Kamerlid, VVD’er Litjens, gaat zijn “maiden speech” daar speciaal voor inzetten. Nationale Ombudsman allemaal leuk en aardig, maar wel bek dicht want de proleten van de VVD hebben het nu voor het zeggen en niet de Nationale Ombudsman:

In juni oordeelde hij dat de overheid haar excuses moet aanbieden aan de slachtoffers van Q-koorts. “Als Brenninkmeijer de wereld wil veranderen, moet hij de politiek in gaan”, meent Litjens, die vandaag in zijn maidenspeech de kwestie in de Kamer aan de orde stelt. Litjens: “Het moet wat meer gaan om de NV Nederland en minder om de BV Brenninkmeijer.” Volgens de VVD’er hebben burgers ‘recht’ op een neutrale ombudsman en moet hij politieke oordelen aan de Tweede Kamer laten. “Het kan geen kwaad om iets een keer níet te zeggen (BNDestem).

Tot zover de “Volkspartij voor Vrijheid en Democratie”.

11 gedachten over “VVD wil Nationale Ombudsman Brenninkmeijer de mond snoeren”

 1. Het is echt niet te geloven wat die man zegt:

  ““Als Brenninkmeijer de wereld wil veranderen, moet hij de politiek in gaan”, meent Litjens’

  Wat Litjens direct tegen de Nederlandse volk hiermee vertelt is dat volgens hem wij leven in een land die geen Rechtstaat is en dat wij, Nederlanders,(over de allochtonenen en buitenlanders weten we het allang) nu Brenninkmeijer inclusief, geen mensenrechten hier hebben.

  Het is de summum van arrogantie, horkerigheid, onverantwoordelijkheid – over empathie met anderen hoeven niet eens te beginnen.

  VVD blijft het embleem hoog houden.

 2. Ik ben blij dat Brenninkmeijer vorig jaar nog voor zes jaar is benoemd. Ik ben ook blij dat er iemand in Nederland is die de overheid bij de les houdt. Als we dat aan de politici over moeten laten, was het hier al een dictatuur in optima forma. Zoals blijkt uit dat wat die Litjens zegt. Ongehoord, infaam (ja van Bram!) en walgelijk.

  En zoals hier staat http://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Litjens heeft die Litjens ook nog nooit een dag hard moeten werken in het gewone bedrijfsleven. Is ambtenaar en die houden niet van tegenspreken. Nou zou ik zeggen; Wen er maar aan!

 3. Typisch rabiaat gedrag van extreem rechts. Alles afbreken / zwijgen opleggen wat je in de weg staat.

  Dat die goorlap van een Pieter Litjens hierbij de Q-koorts aanhaalt is ronduit schofterig. We hebben het hier over minstens 4.000 (ongeneselijk) zieken en zeker 24 doden (vermoedelijk 2-3 keer zoveel). Die moeten hun bek houden van de VVD.

  Het heeft tot begin dit jaar moeten duren voordat de overheid überhaupt toegaf dat er een -Q-koorts probleem is. Dit terwijl rond 2008 al op de USA gov. website een negatief reisadvies werd afgegeven voor NL in verband hiermee.
  http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/tw/tw_1764.html
  Nederland past goed in dit rijtje thuis. :S

  Wat mij betreft mogen de verantwoordelijken (Edith Schippers en Henk Bleker) aangeklaagd worden voor dood door schuld en aanbrengen van ernstig letsel. Ze hielden bewust hun smoel over de uitbraak – tbv wat rot centjes, verdiend door wat geitenboeren.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/1823813/2011/01/12/Schippers-schrikt-van-Thieme-in-Q-koortsdebat.dhtml

 4. Dat Martin Bosma op een Rechtse dictatuur uit is, weet inmiddels iedereen.
  Nu weten we ook de naam van zijn Obergauleiter – Pieter Lietjes.

  Handen af van de Nationale Ombudsman!

  (En steek de Rechtse dictatuur daar waar de zon bij jou niet schijnt!)

 5. @4
  Het lijkt er de laatste jaren eerder op dat de VVD meer een slap aftreksel is van de PVV.
  -Waar is de tijd gebleven van saxofoon spelend en allochtone VVD-er Hans Dijkstal?

 6. Vroeger werden mensen met dit soort kronkels in hun bovenkamer opgesloten in den Dolder.
  Maar ik kan mij vooral de laatste 25 jaar helaas niet aan de indruk onttrekken dat het toch wel erg vaak gebeurd dat iemand daar vergeet de achterdeur dicht te doen.

 7. @9, Rein, “Maar ik kan mij vooral de laatste 25 jaar helaas niet aan de indruk onttrekken dat het toch wel erg vaak gebeurd dat iemand daar vergeet de achterdeur dicht te doen.”

  Ik kan niet anders dan in dezen met je akkoord gaan want het schijn dat door deze deur waar PVV opschrift op staat, zijn reeds 900 dutzend subjecten ontsnapt.

Reacties zijn gesloten.