OM niet helemaal eens met Teevens ‘inbrekersrisico’

De 44-jarige man die vorig jaar november bij het Frans Otten Stadion in Amsterdam een inbreker zou hebben mishandeld, wordt vervolgd. (Parool)

Met zijn vieren een inbreker in elkaar rammen lijkt mij geen proportioneel geweld. Maar ja dat heb je als je ‘ik had zo graag echt politie-agent geworden‘ (beveiligers dus) sterkt in hun overtuiging dat inbrekers afgeranseld mogen worden, zoals Rutte en Teeven doen.

Ik heb helemaal niks met het OM, maar dit is een goede zaak. Iemand in coma slaan is dat niet.

6 gedachten over “OM niet helemaal eens met Teevens ‘inbrekersrisico’”

  1. Leuk vooroordeel , 99% van de beveiligers heeft totaal geen behoefte (gehad ) agent te worden .. Juist de “agentjes “vallen er zo uit …
    Net als jullie “echte mensen ” werken beveiligers om geld te verdienen voor hun levensonderhoud .. Ladingen afgekeurden voor zware beroepen verdienen zo hun geld …

  2. Dacht wel dat je zou reageren. Maar hoe komt het dan, dat de mensen die ik ken en die in de beveiliging werken altijd de houding hebben van: ‘Ik van de bewaking?’ Kom ik dan alleen maar die ene procent tegen?

    En ja, het was generaliseren, dat wordt hier vaker gedaan, zoals met politici van een bepaalde partij. En er wordt ook tegen gevochten, zoals bij niet alle moslims over een kam scheren. Ik weet het, het is een spagaat.

  3. Wat ik vaak zie is juist een automatische vijandige reactie , voor ik ook maar een woord gezegt heb .. Fascist , mislukte politie , ect ect zijn snel gemaakte toevoegingen .. ( En dat zijn vaak dan nog mensen die in het pand werken en met het toegangsbeleid bekent zijn … )

  4. Misschien zijn Nederlanders gewoon allergisch voor uniformen? Of hebben degenen voor jou het verpest voor de goeden.

  5. Het is zoals Al zegt; de meesten trekken gewoon dat uniformpje aan om een boterham te kunnen verdienen. Natuurlijk zullen er ook wel mensen tussen zitten, die het allemaal een beetje overdrijven. Zo kreeg ik eens op mijn werk na het afgaan van het alarm bezoek van een beveiliger, die toch eerder leek op een lid van een SWAT-team; Mohawk kapsel, littekens op zijn schedel en hals, pepperspray en handboeien aan zijn riem, en Springerstiefel aan de voeten. Ik was volgens hem de verdachte, en het duurde nog een tijdje voordat onze woordenwisseling op rustige toon kon worden gevoerd. Toen ik enkele weken later een collega ( kleine vriendelijke man in conventionele beveiligers outfit ) van hem sprak, vertelde die me dat ik contact had gemaakt met “de gek ” van het bedrijf.

  6. @ 5 gewoon bij het beveiligingsbedrijf of je baas over klagen , Peperspray is Verboden Wapenbezit , handboeien mag je als beveiliger ook niet bij je hebben

Reacties zijn gesloten.