Spaanse regering overweegt verbod op filmen politie

De Spaanse regering heeft een oplossing bedacht voor buitensporig politiegeweld:

According to the Associated Press Spain is considering a ban on photographing, filming or reproducing images of police and state security forces who are on duty. This ban would no doubt be in response to scenes of police brutality from this past months protests going viral on the internet (theintelhub).

Zoiets zullen wij hier binnenkort ook wel krijgen want bij ons is het ook bar en boos met dat (gefilm van) buitensporig politiegeweld.

Oh en ik zie net dat bij ons de politie in augustus al liep te huilen over hoe hun “werk” wordt “bemoeilijkt” door filmpjes op YT.

6 gedachten over “Spaanse regering overweegt verbod op filmen politie”

  1. In een repressieve regime wordt altijd eerst de repressieve apparaat beschermd.

    Indien u geen bewijzen kunt leveren is het ook waarschijnlijk niet gebeurd, dit zal u elke rechter-commissaris gaan vertellen.

    Dus politie geweld bestaat straks in Spanje niet meer.

  2. In een Vrije Democratie worden eerst de Democratie en de Vrijheid met alle middelen beschermd.

    U mag zelf uw conclusies trekken.

  3. Ik hoor net op de radio dat er lokale verkiezingen zijn in Spanje, dat wordt als een test voor de zittende regering gezien, die nu al hun steun verliest. Je hoeft geen rocketscientist te zijn om te voorspellen dat ze de teil ingaan.

  4. #4 Even een klein puntje op de i: het zijn verkiezingen voor de autonome regio’s Galicia en Euskadi (Baskenland). De Basken gaan vrijwel zeker over van een wangedrocht-coalitie tussen socialisten en PP naar de centrum-nationalisten en Bildu, partij met ETA sympatie: hier heeft Rajoy niet zoveel te verliezen want de Basken moeten toch niks van de PP hebben. Galicia is een ander verhaal, Manuel Fraga ex-minister onder Franco en oprichter van de PP heeft hier zij roots en hij was hier premier van de regionale regering. Galicia verliezen zou een flinke tik op de vingers zijn.

Reacties zijn gesloten.