En nu ophouden over Demmink aub

Een paar dingetjes. Ten eerste leven wij nog steeds in Nederland en in Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Het bewijzen van dat tegendeel ligt bij justitie. Demmink is dus onschuldig. Punt. Wanneer je vindt dat justitie niet klopt, moet je justitie aanvallen. Demmink aanvallen lijkt op een lynchmob. En een lynchmob is iets wat jij niet wil zijn. Lynchmobs zijn voor zwijnen. Ben jij een zwijn? Nee toch. Wat je ook kan doen in het geval van Demmink, is kijken wie er allemaal achter je zaak staan. En dat zijn niet de meest gezonde figuren in Nederland. Henk Bres bijvoorbeeld is jouw grote medestander. En Eerdmans. En PVV-fantast Lucas Hartong. Geloof mij als ik zeg: daar wil je niet bij horen. Ik ben de eerste om VVD’ers aan de schandpaal te nagelen als ik denk dat dat zinnig is. Maar ik zal nooit deelnemen aan een volksgerichtje gericht op wie dan ook, om welke reden dan ook. Hou op! Nu!

60 gedachten over “En nu ophouden over Demmink aub”

 1. Het zou me eigenlijk helemaal niet verbazen als de beschuldigingen zouden kloppen. Ook in dat geval zouden de bewijzen moeilijk te vinden zijn. Als Demmink namelijk schuldig zou blijken, zou dat het vertrouwen in justitie schenden en dat terwijl mensen toch al niet zoveel vertrouwen hebben in justitie.

  Verder doen mensen maar. Dat is hun eigen verantwoordelijkheid. Het kan mij persoonlijk weinig schelen als Demmink onterecht beschuldigd zou worden, aangezien zijn positie hem – in mijn ogen – toch al een tegenstander maakt.

  Maar het heeft inderdaad niet zoveel zin. We kunnen beter gewoon kapitalisme slopen. Dat zijn veel vliegen in één klap.

 2. Het zou mij ook niks verbazen als #Demmink super-schuldig is maar daar gaat het niet om.

 3. Ben je ook tegen populisme in het algemeen? Want ik probeer voorzichtig te zijn met populisten, omdat ik denk dat we ze hard nodig gaan hebben om ons linkse doel te bereiken. Het zou stom zijn als de PVV een monopolie op populisme zou hebben.

 4. @5 Goed punt. Ik denk dat links populisme keihard nodig is. Kijk alleen maar naar de VVD. Die worden niet eens gezien als populisten.

 5. Dat is aan justitie en niet aan lynchmob.

  Straks zou het niemand iets verbazen als jvdheuvel schuldig is aan iets.

 6. ” ik neem de NL rechtsstaat nog steeds hartstikke serieus.”

  Denk je dit ook als je nuchter bent? Ben je dat nog wel eens?

 7. @6 Inderdaad. De PvdA is eigenlijk best populistisch. Denk aan Samsom met zijn geleuter over “een eerlijk verhaal”. Maar dat wordt niet als populisme gezien, omdat de elite het goedkeurt.

  Ik denk juist dat we moeten inspelen op populistische sentimenten. Idealen zijn leuk, maar we moeten een strijd winnen.

 8. @13 Ik denk dat Krapuul een serieuze waarschuwing heeft gekregen van deze of gene… vandaar ook dit voor de website wat merkwaardige artikeltje. Er worden hier immers vrijwel dagelijks mensen helemaal afgebrand, neem bv een Jos van Rey maar ook vele anderen, terwijl tegen hen ook nog nooit iets werd bewezen. Nogal opvallend dat juist bij SG Demmink ineens de “integriteit” van de webmaster en zijn “respect voor het Nederlands recht” de kop op steekt…

 9. Nee @15, als Krapuul een “waarschuwing” had gekregen, was JvdH juist in de contramine gegaan. Hij en ik en vele anderen trekken een grens. Dat doen we helemaal zelf en zonder onderling overleg. Lynchmobbing samen met gefrustreerde RKfundis, verdacht Amerikaans rechts, enz. – daar doen we niet aan mee.
  Ik heb de hele Dutroux-affaire in België meebeleefd. Allerlei lieden en clubs hebben geprobeerd, om de verontwaardiging af te buigen. Bij voorbeeld door de (huidige premier) Di Rupo, homo, valselijk te beschuldigen.
  Je moet gewoon de prioriteiten in de gaten houden en je niet voor verdachte karretjes laten spannen.

 10. @14

  Exact. Waarom begint Demmink bijvoorbeeld geen Kort Geding tegen degenen deze zgn. Lynchmobs wegens Smaad en Laster. Ik zou het meteen doen, want ik heb niets te verbergen. Hij dus wel, hoogstwaarschijnlijk.

  Ik blijf erbij, als het om mensen binnen de machtsclan gaat: je krijgt alleen de waarheid boven tafel met een hoop gedoe.

 11. @17

  Het lijkt wel een offerfeest dan! Want het is groot in het nieuws (dat was Demmink ook, ooit)! Jammer dat vrijwel alleen gestoorden zich al die tijd nog met deze zaak hebben beziggehouden.

 12. Eerdmans steunt Demmink trouwens ook. Het is dus helemaal niet waar dat hij zogenaamd in het Kattenkamp ( 😉 ) zou zitten.

 13. @22:

  Inderdaad. Zelfs jouw bericht ( en ook dat van mij) plaatst ons al in de hoek van verdachte mensen.

  Oproepen om tégen Volksgerechten te zijn ( daar kun je gerust heel erg bang voor zijn) , in de Rechtsstaat te blijven geloven ( hoe gammel die soms ook kan zijn), een beroep te doen op ieders terughoudendheid (waaronder zeker ook journalisten en politici ) maken ons – links- al verdacht.

  Gesundes Volksempfinden. Brr..
  Dank JvdH voor dit artikel en andere sommige reageerders.

  Het zijn wijze woorden voor me, heb er serieus over nagedacht. Ik hoop dat ik de gedachten vast kan houden, want we trapen soms erg makkelijk in de val die klaar is gezet.

 14. @22 Blijft een moeilijke situatie … USA (Ultra )rechts gebruikt nu alles wat ze kan om Homoos verdacht te maken .. Tegelijkertijd zijn er zaakjes die aan alle kanten stinken en waar je je , zowel bij Heath als bij Demmink goed kan voorstellen dat er echt iets aan de hand is … Is de Vijand van mijn Vijand mijn vriend ??
  Seville word door rechts gebruikt om de BBC om zeep te helpen . Heath was rechts , dus de ” Downing street 10 Peadophile Ring “is al weer bijna uit het nieuws ”

  Voor de “hogere klassen “/ Machthebbers is er , totdat de media zorgde voor “Leven in de Vissenkom “, nooit een einde gekomen aan “Droit de Seigneur ” en is er een onderlinge solidariteit die ladingen dingen onder de dekens weet te houden ..

  Als we eens konden praten met vrouwen als mijn oma die voor WO2 in de huishouding werkte bij rijke Amsterdammers ( en in andere steden of het platteland zal het wel niet anders zijn geweest ) Waar men ontslagen werd als men klaagde dat de baas zijn handen niet thuis hield , die meisjes begonnen ook op hun 12e met werken ….

  En dan legt het er natuurlijk nog aan wié je misbruikt , Had Fortuyn een voorkeur gehad voor Wageningse Hockey junioren ipv jeugdige Mocro’s om te misbruiken dan was de wereld vast te klein geweest , nu word zijn opmerking als “Flamboyant “weggelachen …

 15. @24:

  [ Wageningse Hockey junioren ipv jeugdige Mocro’s ]

  Wat weet je nog méér van hem [ Fortuyn] dan dat hij in gaybars kwam en daar Marokkaanse jongens trof waar hij belangstelling voor had? Heeft hij ze daar verkracht? Ergens anders?
  Dit is nu juist waar het om gaat lijkt me in deze draad, of vergis ik me?

 16. Er zijn verschillende beschuldigingen geweest dat dit om minderjarige jongens ging , dan is het toch volgens de wet verkrachting ?? of ze het nu voor hun plezier of voor financieel gewin deden … Maar ook weer zo’n on-onderzochte zaak … en de eventuele dader legt op een Italiaans kerkhof …

 17. @26:

  -Waar kwamen die beschuldigingen vandaan? De kranten? Van horen zeggen? Aangiftes? Veroordelingen?

  -Is een contact met een minderjarige ( -18?) dus automatisch verkrachting?
  Uit eigen ervaring ( jaren geleden inmiddels) weet ik dat er heel veel jongens van alle leeftijden en alle nationaliteiten en alle kleuren in gaybars komen, ook in de darkrooms, filmzaaltjes et cetera.

  Het lijkt me sterk dat juist daar het “droit de seigneur” zou gelden of dat daar iemand tegen zijn wil zomaar pardoes vanuit de metro toevallig naar binnen is gewandeld.

  “Gut, hoe kom ik hier nou toch ineens terecht, en ik wou naar de grutterswinkel op de hoek? ” ; )

  Voor links was/is Fortuyn een rechtse man. Maar voor zover ik weet is hij nog nooit veroordeeld noch is er ooit aangifte tegen hem gedaan.
  De veroordelingen zijn hoofdzakelijk uit een rare massa-hysterische hoek gekomen.

  En nu is hij vermoord. Letterlijk en figuurlijk. Niet om zijn daden, want die had hij nog niet eens.

 18. De wet wordt niet voor iedereen gelijk toegepast. Voor mensen dicht bij de macht is het vaak gemakkelijk om ongestraft weg te komen met zaken die niet deugen. Mensen op machtsposities die misbruik maken van hun macht Politici die vrienden vertrouwelijke informatie toespelen, rechters die kinderen misbruiken, Ze kunnen allemaal op de eerste plaats rekenen op solidariteit en vertrouwen van hun collega’s. Zaken worden niet opgepakt of na halfslachtig onderzoek geseponeerd. Fraude aan de top wordt nauwelijks vervolgd en de duimschroeven bij uitkeringsfraude worden aangedraaid. Zijn er in nederland al bankiers vervolgd? Te veel vermoeden van klasejustitie maakt de benadeelde klasse wantrouwig t.o.v. de bevoordeelde. Dat leidt tot gekrakeel. Dus hoe ongenuanceerd pedojagers of aluhoedjes ook zijn het is een uiting van wantrouwen in de rechtsstaat.
  Dan is het jammer als mensen onterecht ergens van verdacht worden, want als schuldigen niet veroordeeld worden (en onschuldigen wel) dan betekent het feit dat het OM geen onderzoek in stelt of een zaak seponeert ook niets meer.

 19. Witte Duif ‘Dus hoe ongenuanceerd pedojagers of aluhoedjes ook zijn het is een uiting van wantrouwen in de rechtsstaat.’

  Ik denk inderdaad dat aluhoedjes een hevig wantrouwen in de rechtsstaat hebben. De namen die JvdH in dit stuk noemt, zijn geen aluhoedjes. Dat zijn mensen die leven van aandacht. Hoe krijgen ze die aandacht? Door zo veel mogelijk lawaai te maken in de media over een onderwerp dat dicht bij de onderbuik zit.

  Ik volg heel die hetze tegen Demmink niet. Wil ik niet. Wat ik wel in de gaten probeer te houden is wat er aan bewijs boven water komt en of hij veroordeeld wordt of niet. Maar eerst wil ik justitie zijn werk laten doen. En niet voor justitie de man heeft beoordeeld, hem massaal openbaar lynchen. Die tijden zijn voorbij in Nederland.

  Ow en ik zeg dit als ‘ervaringsdeskundige’, ik weet helaas alles van misbruik, als kind en als volwassene.

 20. @29 Het lawaaischoppen komt misschien (ook) uit de hoek van mensen die dat doen om de aandacht. Daar ben ik geen voorstander van. (ik heb er eigenlijk ook geen idee van waar Henk Bres mee bezig is) Maar het is wel logisch gevolg dat als OM gaten laat vallen, mensen zelf het recht in handen gaan nemen. Niet dat ik daar blij mee ben. “Barbertje moet hangen.” Er wordt nu al opgeroepen voor een protestmars naar Demminks woonhuis. – best eng.
  Maar zou de advocate van Baybasin het chantabel zijn van Demmink aanvoeren om Baybasin vrij te krijgen als ze daarvoor geen juridisch steekhoudende argumenten ziet?
  De twee Turkse jongens die eerder al 2x tevergeefs aangifte hebben gedaan worden nu door haar bijgestaan voor een art. 12 procedure.

 21. Ik lees de titel als: ‘En nu beginnen over Demmink’. Want de journalistiek heeft nog heel wat goed te maken wat het tot op de dag van vandaag heeft laten liggen. Hoe zit het met de bodemprocedure die de advocaat van Demmink aangekondigd had tegen het AD? Deze krant weet nog van niks. Zo loopt de berichtgeving over Demmink over van gestaakte pogingen, afleiding en misinformatie, en de vermenging van media en macht. Anders gezegd, de media hebben heel wat goed te maken. Zie:
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2012/10/26/journalistiek-zonder-ruggengraat-demmink-en-huisjes/

 22. Ik ben het er mee eens dat de journalistiek in NL zuigt. Schrijf er regelmatig over. Maar om de journalistiek nou te verwijten dat ze geen bewijs vinden voor theorietjes van diverse hysterici is echt een stap te ver.

 23. @jvdheuvel
  Laat ik het anders zeggen. Waarom is er geen enkele Nederlandse krant (Trouw, NRC, Parool, Volkskrant, Telegraaf) of weekblad (VN, Elsevier) die de zaak Demmink tot op de bodem heeft uitgezocht en daar verslag van heeft gedaan? De journalistiek heeft een eigen verantwoordelijkheid en moet zich niet laten leiden door theorietjes. Negatief of positief.

 24. Nou ja, van Rey is ook nog niet veroordeeld door een rechter, zoals Mark Rutte al zei. Ophouden met die laster dus !!

 25. @35 kranten in NL zoeken tegenwoordig nooit iets tot de bodem uit. Echt helemaal niks. Dus waarom moet dat dan zo ineens bij “de zaak Demmink”?

 26. Waarom wordt die arme Jos van Rey nu eigenlijk zo aangevallen, tot kanonnenvoer verklaard? Afleiding voor èchte Shit?

 27. @28: Witte Duif:

  Nartuurlijk is er klassejustitie. Lijkt me inherent aan het Kapitaal en de systematiek. Justitie is onderdeel van het veilig stellen van de belangen van de bezittende klasse, en zijn het ook zelf.

  MAAR:
  Niet alleen maar dat. We hebben ondanks alles nog steeds een redelijke bescherming tegen willekeur.
  Ik geef niet graag justitie in handen van het Volksempfinden, en de machinaties van extreem-rechts en populisten of hoe dat spul ook allemaal mag heten om deze rechtsstaat te ondermijnen ( zie bijvoorbeeld de link van Tibaert).

  We zijn dan nog veel verder van huis en terecht gekomen in een veel gevaarlijker situatie.

 28. Ach ja , de Nederlandse Media .. Laat me eens een leuk complotje opzetten A) Het ANP is van Veronica B) Veronica Diskjockeys zijn beroemd om hun coke gebruik C ) Coke veroorzaakt seksualisatie en seksueel controleverlies D ) Veronica diskjockeys hebben , stijf van de Coke , zichzelf op minderjarig M/V uitgeleefd .. E1 daar heeft Justitie fotoos van waarmee Veronica gechanteerd word OF E2 die M/V werden geleverd via dezelfde ” leverancier ” als Demmink , dus als Demmink word gepakt rollen er ook Veronica koppen als de Leverancier gaat praten ….

 29. Moedig stuk, jvdheuvel. Je weet dat je alle complotgekkies op je nek krijgt. Complimenten. En uiteraard volledig met jou en met hetgeen Huib onder @18 zegt eens.

 30. @40
  mee eens. Maar dat risico groeit als ook de schijn van met 2 maten meten groeit.
  Daarnaast: je zou maar net slachtoffer zijn van de willekeur van het apparaat.dan is het met het vertrouwen in de rechtstaat snel gedaan.

 31. @41
  Die verhalen hebben die Veronicatypes zelf al in de wereld geholpen ruim dertig jaar geleden, over fans “over de motorkap heen nemen”. Of ze daarbij naar leeftijden gevraagd hebben? Maar die types van toen zijn dood, op een zijspoor of elders.

  Het zwaarste verwijt dat deze Demmink in feite gemaakt wordt, voorzover ik er iets van begrijp, is dat hij van de Griekse beginselen is. Dat was Edward Heath trouwens ook (hij is nooit uit de kast gekomen maar was bekend genoeg in het gaye uitgaansleven in Amsterdam – evenals prins Charles). De tolerantie van homo’s is precies dat: tolerantie – iets wat altijd ingetrokken kan worden.

 32. @44 Griekse beginselen daar gaat het Guardian artikel niet over , Misbruik van Minderjarigen … Dát is het probleem

 33. Ik geloof niet dat Demmink het heeft gedaan, de Quote notabene heeft een zelf een stuk over de familie Poot geschreven. Daar wordt je niet vrolijk van als je het leest, bovendien komt dezelfde Quote met een zinnig verhaal dat aan de andere kant van de plas de Pootjes wat dollars hebben rondgestrooid,voor de zaak tegen Demmink.

  Laatste nieuws is dat Demmink behalve voor de moord van Marianne Vaatstra verantwoordelijk is, hij nu ook achter de moord op Fortuyn zit. Ook worden dagelijks jongetjes door de politie naar zijn bureau gebracht voor zijn dieet voor kinderverkrachting. Behalve het feit dat het Demmink kwalijk wordt genomen dat hij überhaupt bestaat is de man goed voor alle kwaad in Nederland. Ik denk dat als je tegen die hysterische idioten gaat procederen dat het je klauwen met geld kost en laat staan de tijd die je er aan moet besteden. Aluhoedjes zijn gewoon gekken die terug horen in het gesticht en voorlopig van de computer moeten blijven en de post die zowel in als uit gaat, moet streng worden nagekeken. Net zoals ze in de gevangenis in U.S.A gaat voor verborgen boodschappen en eventuele drugs.

 34. We wachten iig rustig af…hij zal het niet makkelijk hebben zo, ik vrees dat zijn hart of zenuwen het zullen begeven, ..Helaas voor hem zijn er enkele voordeur acties onderweg. 😉 YAY!

 35. @ 48. Ik begrijp niet dat het leedvermaak hier van afdruipt en dat je iemand rustig een hartaanval en een heksenjacht toewenst.

 36. @49

  Er is nog nooit een spatje bewijs tegen Demmink geleverd. Nul, niks, nada. In tegenstelling tot hetgeen de complotgekkies beweren zijn de aantijgingen tegen Demmink diverse keren onderzocht, onder meer door de rijksrecherche. Die onderzoeken hebben niets opgeleverd.

  Niet dat de virtuele lynchmobs zich daar iets aan gelegen laten liggen, die malen niet om zaken als bewijs.

  Een paar weken geleden heb ik alle Demmink-gekken uit mijn tl op Twitter gegooid, ook en vooral degenen die zogenaamd “links” zijn. Zijn ze natuurlijk niet: complotdenken is het socialisme van de dommen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

 37. @50. Vroeger ging men naar de kroeg bralde even, werd dronken en als het te dol werd, dan werden ze de kroeg uitgeschopt. Helaas is internet ontdekt en geen kroegbaas die met kop en kont met hun dronken gebral het internet afgooit. En vervolgens als ze nuchter terugkomen er gezegd wordt dat bij de volgende keer dronken brallen ze nooit meer de kroeg in mogen.

 38. Op dit moment zitten ze op twitter tegen me te brallen dat ik een linksfascist ben die pedo’s beschermt en dat alle pedo’s op een plein moeten worden opgehangen. Tot zover “het recht moet zijn loop hebben” bij de demmink meute.

 39. Ik bedoel het zou wel een zooitje worden als we hier in dit land mensen gingen ophangen op pleinen. Ben sowieso al niet echt een groot liefhebber van dit land overigens.

 40. @ 52 Dat is zorgelijk. Natuurlijk is pedofilie een probleem, maar dat moet anders worden opgelost. In Engeland zijn er al die zich verhangen hebben omdat ze door een woedende meute werden vervolgd, terwijl ze onschuldig waren.

  Micha Kat de grote ophitser o.a. heeft al eerder Demmink opgewacht bij zijn woning en heeft naar goed hysterisch gebruik het adres op internet gezet en hem opgewacht, als je dat staaltje ziet is dat echt zum kotzen.

  De facisten wisten inderdaad raad met pedofielen of in ieder geval wat per gerucht al voor pedofiel doorging. En dat mag niet voorkomen. Ik denk persoonlijk dat als ze morgen naar de voordeur van Demmink willen gaan dat de politie ze ongetwijfeld opwacht .

 41. @52 Tja…wat dus de reden is dat ik iedereen die over Demmink begint te zeiken onmiddellijk blok. Het is een lynchmob. Er is niks “links” aan lynchmobs.

 42. Nou ja dit waren geen linksen die dit deden. Wij waren de linksfascisten die pedo’s beschermen en zij zijn de dappere strijders voor zielige kindertjes.

 43. Dezelfde types die Johan de Witt vermoord hebben, of ze nou links of rechts zijn. Misschien is het toch niet zo’n goed idee dat het volk aan de macht komt. Het volk roept Henk Bres onmiddellijk uit tot dictator.

 44. @ linksmiechel. Over Jos van Rey is genoeg geschreven, ik vind het al een tijd in dit land vreemd dat als je netjes in pak bent een goede baan hebt, maar zo buiten de scheef gaat dat er vergoelijkend over gedaan wordt. Zolang het bon ton is om vervelende racistische opmerkingen te maken over iemand en geen bewijs te hebben, is mij allang een doorn in het oog.

  Ook ik heb in mijn omgeving mensen kapot gemaakt zien worden zonder overtuigend bewijs, maar meer omdat het iemand was die niet geheel in het plaatje paste.

  Dus ik zou het prettig vinden als je gezond verstand gebruikte en wat zinnigs zei. Wij branden hier af met reden, vliegen elkaar soms in de haren over de reden, maar staan achter de site.

 45. @Pyt .. Grappige vergelijking , temeer omdat de ophitsers van toen de Oranjes waren .. Waarvan later weer eerst een echtgenoot een voorkeur had voor de jongste hoertjes in Amsterdam , en weer later de echtgenoot van diens enige (officieele ) dochter , de minderjarige dochter van een “vrind “bezwangerde …..

 46. Ja.

  Ik heb tibaert niet geblokt, noch ontvolgd. Ja vanochtend, om te kijken of dat kon.

  Als je iemand niet volgt of geblokt heb kan je hem namelijk niet ontvolgen. Maar het kon dus wel.

  Conclusie: tibaert klets uit zijn nek.

  Ik heb op twitter aangekondigd dat ik mensen zou blokken die mij in hun geruzie proberen te betrekken.

  Tibaert deed dat tot nu toe niet, vandaar dat ik hem dus ook nog niet geblokt had.

  Maar met o.a. deze actie heeft tibaert dat dubbel en dwars “goed gemaakt” en krijgt dus bij deze alsnog de block.

  Dus flikker jij maar op lul.

Reacties zijn gesloten.