Zelf opgestapte fraude-burgemeester Harry de Vries (CDA) krijgt 2,6 ton wachtgeld

Succes is een keuze, zo blijkt keer op keer opnieuw. Sommige mensen zijn er echt heel handig in. Wat denk je bijvoorbeeld van CDA-burgemeester Harry de Vries?

De Lingewaardse burgemeester Harry de Vries heeft, na zijn ontslag, recht op drie jaar en twee maanden wachtgeld. Dat komt voor de 56-jarige burgemeester in totaal uit op ruim 258.500 euro (gelderlander).

De Vries declareerde bijvoorbeeld 4700 euro voor een reisje dat hij niet gemaakt had. Maar nu heeft hij dus spijt:

“Wat ik heb gedaan is fout en op geen enkele wijze goed te praten, ik neem hiervoor dan ook de volledige verantwoordelijkheid. Mijn handelen tast de geloofwaardigheid van mij als persoon aan en is tevens een inbreuk op de integriteit die men van een burgemeester mag verwachten.” (gelderlander).

Is het niet ontroerend? Nou veel plezier met je 258.000 euro hoor. Ze zijn je van harte gegund. Met de vriendelijke groeten van: de Nederlandse belastingbetaler.

1 gedachte over “Zelf opgestapte fraude-burgemeester Harry de Vries (CDA) krijgt 2,6 ton wachtgeld”

 1. als aanvulling:

  Sjoemelaar Harry de Vries hoofdpersoon in toneelstuk
  Youp van ’t Hek:

  “Als ik een toneelstuk zou schrijven en een Hollandse sjoemelaar nodig had dan zou ik hem onmiddellijk Harry de Vries noemen. En hem inderdaad laten struikelen over een niet gereden ritje naar Rotterdam en twee valse koffiebonnen. Wat een armoe! ”

  Harry de Vries (ook CDA) meldt zich vrolijk ziek voordat hij, zijn nog te declareren reisje naar de Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje (ook VVD) kan maken om zijn ontslag in te dienen.
  Tijdens dat onderonsje met een kopje thee kan er gebabbeld worden over of er voor de 56 jarige De Vries nog een ergens een baantje in de luwte is want ook De vries moet nog ergens een baantje krijgen over drie jaar en twee maanden. Tot die tijd kan de man in alle rust langs de Waal, Nederrijn of de Linge lopen in de buurt van Lingenwaard en met God mooie gesprekken voeren over moraal en boekhouden op kosten van de belastingbetaler.

Reacties zijn gesloten.