Raad van State wil nieuwe WOB niet

Er wordt namelijk te veel openbaar en dat wil Donner niet;

Bovendien legt het initiatiefwetsvoorstel volgens de Raad van State er teveel de nadruk op dat overheden daadwerkelijk documenten openbaren.

Daarbij wordt voorbij gegaan aan redenen waarom bepaalde informatie juist niet publiek wordt gemaakt (nu)

Nee stel je voor, een Wet Openbaarheid Bestuur die er voor zorgt dat het bestuur openbaar wordt.

5 gedachten over “Raad van State wil nieuwe WOB niet”

  1. Donner is nou al een paar jaar aan het zeuren over de WOB. Als minister dit voorstel voorbereid, en nu als “onderkoning” dramt hij zijn zin door.

    [ Nog wel op de Dag van de Persvrijheid heeft minister Donner aangegeven dat hij de mogelijkheden om een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) wil inperken. De belangrijkste beperking die hij wil aanbrengen is dat “het proces van besluitvorming besloten moet blijven”. Daar geeft de minister dan ook nog een aardig argument bij: “U wilt ook niet weten hoe worstjes worden gemaakt”.]

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4468/Schrijf/campaign/item/detail/1833028/30895/Minister-Donner-als-directeur-van-een-worstjesfabriek.dhtml

  2. Dat is de dooddoener ,donner is net als van opstelten dwars in de leer ,beiden willen ten alle tijden voorkomen dat wij als burger te veel vrijheid genieten .En de argumentatie betreffende de worstjes ,duid daar al op .WIJ mogen wel alles eten ,slikken ,maar niet alles weten .Ja hij is van de oude stempel .

  3. Donner is m.i. uitvoerder van de “Meer Machtigen” (M&M’s), politiek boven de gevestigde politiek; Opstelten lijkt me (nog) niet zo ver.

Reacties zijn gesloten.