Voer meldplicht in voor bedrijven die alleen autochtone werknemers willen

Fascinerend nieuws: terwijl uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat Turkse, Surinaamse en Antilliaanse werkzoekenden nog altijd veel minder snel een baan krijgen via een uitzendbureau dan autochtonen, hebben in een tegenoffensief de uitzendbureaus bekend gemaakt dat in een jaar tijd de discriminatie met 30 procent zou zijn verlaagd. Nou ik heb nieuws: in een wereld waar je het aantal discriminatiegevallen met reuzenstappen van 30 procent kan verminderen in een jaar tijd is iets heel erg afschuwelijk mis. Daarom moet hier onmiddellijk ingegrepen worden. Aangezien we tegenwoordig in een NSB-verradersland wonen stel ik een meldplicht voor voor uitzendbureau’s: alle HR-mensen en bedrijven die alleen autochtone werknemers willen gaan op de zwarte lijst. Meldingen mogen anoniem gedaan worden bij Meld Misdaad Anoniem, geheel in stijl. Tegen de HR-mensen wordt vervolgens aangifte gedaan en de bedrijven maken we bekend op internet. Walla, weer een probleem opgelost.

1 gedachte over “Voer meldplicht in voor bedrijven die alleen autochtone werknemers willen”

  1. Al die onderzoeken zijn iets onsamenhangend want sporadisch uitgevoerd, het probleem wordt niet stelselmatig aangepakt en structureel onderzocht want niet in het interesse en belang van de huidige rechtse en ultrarechtse partijen.

    Je moet de uitzendbureaus niet als de primaire oorzaak maar de secondaire bekijken want ze spelen naar de muziek van de werkgevers.

    In Frankrijk bijvoorbeeld waar men hetzelfde probleem had ontdekt, heeft men de anonieme sollicitatie ingevoerd. Dat wil zeggen dat bij eerste sollicitatie met document wordt geen naam genoemd – de nadruk ligt op de scholing, kwalificatie ervaring en rest van de kenmerken. Pas zodra iemand voor gesprek wordt opgeroepen komt men met zijn echte (vaak allochtone) naam tevoorschijn.

Reacties zijn gesloten.