Blogger maakt einde aan sponsorovereenkomst G4S/Jantje Beton

Een solo-actie van 1 blogger heeft er toe geleid dat G4S Cash Solutions Nederland en Jantje Beton hun sponsor samenwerking hebben beëindigd. De blogger maakte openbaar dat G4S blijkbaar hofleverancier is in Israël voor wat betreft het leveren van uitrustingen en diensten voor diverse internationaal veroordeelde zaken, zoals voor de bewaking van de muur in de bezette gebieden, checkpoints tussen de diverse gebieden, illegale Israëlische nederzettingen en een gevangenis waar mensen (waaronder kinderen) zonder vorm van proces worden opgesloten en ook worden gemarteld.

Dit was aanleiding voor Jantje Beton om de samenwerking met G4S te beëindigen.

Dit werd met gemengde gevoelens ontvangen. Dit is bijvoorbeeld een tweet van Volkskrant-columnist Jan Bennink @superjan,

Uiteraard was de blogger hiermee gelijk “antisemiet”, Jantje Beton is waarschijnlijk ook “antisemiet”, aldus de Volkskrant-columnist.

Leuke gast he.

Overigens zijn mensen die kritiek op mensenrechtenschendingen zoals illegale martelgevangenissen “antisemitisch” noemen in mijn ogen de ergste antisemieten. Denk daar maar eens over na.

8 gedachten over “Blogger maakt einde aan sponsorovereenkomst G4S/Jantje Beton”

 1. Mooie actie van Jantje Beton. Alleen maar hulde hiervoor.

  En dat “anti-semitisch” geleuter is ook al zo oud als Methusalem. Anti-zionisme staat niet gelijk aan anti-semitisme.

 2. Veel anti zionisme of anti Israël is wel degelijk een eufemisme voor antisemitisme.
  Jantje Beton maakt met deze actie duidelijk, dat ze de wens van de Palestijnen op een staat zonder Joden ondersteund.
  Joodse kinderen hebben geen recht op bescherming in de Palestijnse gebieden is dus ook een wens van de mensen achter Jantje Beton

 3. Zeg Jan, je kan vast wel even onderbouwen, hoe je tot dat ridicule punt bent gekomen, met je reactie @2? Kan je even aangeven waar (de mensen achter) Jantje Beton exact dat stellen? Of durf je gewoon toe te geven, dat je reactie niet meer is dan een (misplaatste) aanname van jezelf? Je weet wel, zo uit je onderbuik komende?

  “…Ik hoop dat ze je kapot sewen…”

  Jan Bennink kent het verschil niet tussen ‘naaien’ en ‘procederen’.

 4. Ik hoop dat ze je kapot sewen

  Wat een treurigheid, dacht die vent Engels te schrijven?

 5. Jan Beton heeft enkel een norm overschreden die zij zichzelf gesteld heeft en dat heeft zij teruggedraaid. Dat siert ze. Dat allerlei mensen daar politieke standpunten in zien is hun probleem.

 6. @2 Een Palestijnse staat zonder Zionistische ‘Nederzettingen ” , prima idee … Ik vind trouwens dat al die steuners van het Zionisme persoonlijk financieel verantwoordelijk dienen te worden gehouden voor de miljarden aan van Palestijnen gestolen bezittingen , zowel op de “westoever “als in de gestolen landen die nu ‘israel ” genoemd worden ..

Reacties zijn gesloten.