Champignon-gate: kritiek Asscher op AH

Schokkende beelden van Keuringsdienst van Waarde:

Champignons. Kleine witte paddenstoelen, zo lief en onschuldig. Niks daarvan, zegt de vakbond. Arbeiders uit Oost-Europa worden ernstig uitgebuit in Hollandse kwekerijen. We duiken de duisternis van de champignonschuren in om er meer van te weten te komen. Een nieuwe aflevering over schimmige schimmels. En een verbijsterend nieuwtje. Er is nu een keurmerk voor ‘eerlijke’ champignons. Fair trade uit eigen land?

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Asscher is inmiddels over de zeik en wil met AH om de tafel:

De PvdA-minister wijst vooral naar AH, dat volgens hem niet mee wil meewerken aan het keurmerk ‘fair produce’. ”Dat vind ik onbegrijpelijk als je weet onder wat voor erbarmelijke omstandigheden veel champignons in Nederland geproduceerd worden. Ik nodig hierbij de directeur van AH Nederland uit om samen naar dit onderwerp te kijken. Kan me niet voorstellen dat hij dan zegt ‘sorry, dat is alleen uw probleem’.” (nu)

 

 

16 gedachten over “Champignon-gate: kritiek Asscher op AH”

 1. Snap niet dat asscher het woord uitbuiting in de mond durft te nemen ,oke het is schandelijk wat daar gebeurd ,maar laat hij eens naar een van zijn partij vazallen in rotterdam kijken .Die dwingt mensen uit hun baan en zet er dwangarbeiders voor in de plaats of laat dezelfde mensen hun baan behouden tegen een lager salaris voor hetgeen hun baan was .pvda en vvd een pot nat .

 2. @6 , dat is de PvdA methode .. Als een slavendrijver die de slaven afranseld in opdracht van zijn meester , maar af en toe tegen ze fluisterd dat hij “best wel ” solidaaaaaaair met ze is .. ondertussen slaat hij net zo hard als een ” niet solidaire ” ….

 3. @5, kijk maar uit, anders ‘saboteer’ ik de gastoevoer naar de gehele randstad. Kost dit provinciaaltje maar 1% moeite. 😆

 4. @8 Dank je wel, dat je de Randstad als Amsterdam ziet. Mijn dag is weer helemaal goed.

  Het is dan ook verstandig om de nieuwe provincie niet Flutland te noemen maar GrootAmsterdam. Dan pleuren we die polder vol met windmolens en kunnen we de rest van de zeven provincieën onder water laten lopen. zijn we dan ook verlost van de champignons, Limburgers en Wilders die daardoor een echte allochtoon wordt en volgens de eigen regels niet in het Parlement mag plaats nemen.

 5. Begrijpend lezen is lastig voor je?

  “…naar de gehele randstad….”

  Dat het durpske gebouwd op palen daar een deel van is, leek mij toch wel duidelijk, als provinciaaltje. *grijns*

  Overigens, het zelf kweken van paddo’s (champignon/ oesterzwam/ etc) is niet zo moeilijk. Klein (!) kweekhokje en het hele jaar door ‘eigen oogst’. Voedingsbodem en wat (relatief goedkope) sporen; kweken maar!
  Las laatst ‘ergens’ een artikel, waar iemand een eigen bedrijfje was begonnen. Haalt lokaal ‘koffiedik’ bij bedrijven etc. om dit vervolgens te gebruiken voor het kweken van. Uiteraard op kommersjeele basis, maar wat zij produceren kan ook prima op kleinschalige wijze in bijv. de schuur van een (rijtjes)woning.

  Fuck de uitzuigers, die mensen misbruiken voor geldelijk gewin!

 6. @9 wel ff vergeten dat Amsterdam wel officieel de “Hoofdstad ” van Nederland is , maar dat al eeuwen NIEMAND in dat Godverlaten Moeras wil wonen .. Dus zit alles wat een hoofdstad een Hoofdstad maakt al jaren in Den Haag ..

 7. @1
  huh, hoezo weer Limburg? Zit net een zootje champi’s uit de plus op te peuzelen. Smaakt goed….. zielig die Ascher, pffffff.

 8. @15, verklaar dat ‘typisch’ eens. Zonder onderbuik, of enig ander (mede door de media beinvloed) geneuzel. Gezien je reactie ben je op zijn minst een ervaringsdeskundige m.b.t. de PvdA. Kom maar op.

Reacties zijn gesloten.